5 intrebari si raspunsurile lor despre utilizarea suzetei

suzeta copiiPentru ca ne dorim sa venim in intampinarea tinerelor mamici cu sfaturi utile, am intocmit o lista cu intrebari si raspunsuri referitoare la utilizarea suzetei.

Care este cea mai buna metoda de renuntare la suzeta si care este varsta potrivita?

Varsta maxima sugerata pentru a renunta la suzeta este 2 ani. Una din metodele la care poti apela este recompensarea bebelusului, chiar la implinirea a 2 ani, pentru faptul ca au renuntat la suzeta. Astfel, el va sti ca aceasta intamplare este una pozitiva si nu il va afecta.

Care este cea mai buna suzeta pentru copilul meu?

Exista o mare varietate de suzete pe piata, insa cele mai potrivite sunt cele care pastreaza forma anatomica a sanului.

Suzeta poate influenta negativ alaptarea?

Specialistii spun ca suzeta nu influenteaza negativ alaptarea, dar sfatuiesc mamicile ca nu dea suzeta bebelusilor in primele 2-3 saptamani de viata. Acest fapt este indicat pentru ca suzeta sa nu interfereze cu momentele cand cel mic „invata” sa suga lapte matern.

Este adevarat ca suzeta deformeaza dintii?

Ca orice produs utilizat excesiv, suzeta poate afecta intr-o anumita masura bolta palatina si dintii bebelusului. De aceea, este recomandat sa renuntati la suzeta dupa varsta de 2 ani.

Cantitatea de lapte matern se diminueazape masura ce bebelusul prefera mai mult suzeta?

Folosirea suzetei nu are legatura cu productia de lapte a mamei. Exista perioade tranzitorii din punct de vedere fiziologic la femei, in jurul lunilor 3-4 e viata ale bebelusului, dar acest fapt nu trebuie sa te ingrijoreze.

Pentru sfaturi personalizate apelati cu incredere la un medic specialist

Distribuie:

Lasă un răspuns