5 reguli pentru cele mai bune prajituri si torturi

5 reguli pentru cele mai bune prajituri si torturi

Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data sa te pregatesti pentru musafiri sau pentru o ocazie speciala, dar sa esuezi in a face prajiturile perfecte. Sau poate te straduiesti mereu sa faci tarte si torturi delicioase, insa rezultatul te dezamageste. Ei bine, cel mai probabil, faci ceva gresit. Este un lucru stiut ca patiseria este o stiinta exacta. Pentru a face cele mai bune prajituri si torturi, este necesar sa lucrezi cu precizie. Trebuie sa respecti toate cerintele, regulile si cantitatile.

Chiar daca urmezi retetele intocmai, uneori rezultatul nu este cel asteptat. Ei bine, poate reteta nu iti spune cu exactitate anumite lucruri, care tin de secretele meseriei de patiser. Asadar, venim in ajutorul tau, pentru a te asigura ca vei reusi sa pregatesti cele mai delicioase prajituri si torturi. Tot ce ai de facut este sa urmezi cinci reguli de baza si rezultatul te va surprinde in mod placut.

5 reguli pentru cele mai bune prajituri si torturi
5 reguli pentru cele mai bune prajituri si torturi

Invata sa pregatesti cele mai bune prajituri si torturi urmand 5 reguli

  1. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Desi in multe retete este specificat ca untul, ouale si laptele sa fie la temperatura camerei, poate de multe ori, din graba, omiti aceasta cerinta. Ei bine, acest pas nu trebuie ignorat. Baza multor retete de prajituri si torturi consta in amestecul de unt cu zahar. Daca untul este tare, adica nu este la temperatura camerei, iti va fi foarte greu sa il modelezi.

Insa pe langa cerinta ca aceste ingrediente sa fie la temperatura camerei, este important ca ingredientele pe care le amesteci sa fie la aceeasi temperatura. Amesteca ingredientele reci cu cele reci, iar pe cele fierbinti cu cele fierbinti. In caz contrar, nu vei reusi sa obtii textura dorita, care va face ca desertul preparat sa arate spectaculos.

  1. Tavile trebuie pregatite corespunzator

Orice potential dezastru trebuie evitat. Iar pentru a te asigura ca obtii cele mai bune rezultate, este necesar sa ungi bine tavile si sa le tapezi cu faina. Asigura-te ca fiecare coltisor al tavii este bine uns si tapat.

  1. Cantareste ingredientele

Atunci cand vrei sa obtii cele mai bune si mai spectaculoase prajituri si torturi, este necesar sa nu pui ingredientele “dupa ochi”. Ca sa eviti posibilele erori, este recomandat sa cantaresti inca de la inceput toate ingredientele si sa respecti intocmai cantitatile mentionate in reteta. Cel mai bine este sa folosesti un cantar de bucatarie, pentru a te asigura ca folosesti exact cantitatile cerute.

  1. Nu uita de sare

Chiar si atunci cand faci preparate dulci, precum prajituri si torturi, este esential sa folosesti sare. Un varf de cutit de sare nu le da dulciurilor un gust sarat, dar le schimba gustul in bine si potenteaza aroma diverselor ingrediente.

  1. Lasa-le sa se raceasca

Toate gospodinele stiu ca acesta este, poate, cel mai dificil pas de urmat. Esti mereu pe graba si iti doresti sa termini treaba cat mai repede. Insa daca lasi prajiturile si torturile sa se raceasca dupa ce le scoti de la cuptor, acestea vor avea textura corecta. Astfel, vor fi mai usor de manipulat si vei reusi sa le portionezi perfect.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *