Activitati si cadouri pentru Craciunul cu copiii

Activitati si cadouri pentru Craciunul cu copiii

Toata lumea asteapta minunata sarbatoare a Craciunului. Este o perioada magica, pe care o poti petrece cu familia. Iar daca ai copii, aceasta sarbatoare devine chiar mai frumoasa. Insa atunci cand iti petreci Craciunul cu copiii, trebuie sa te asiguri ca pregatesti din timp cadourile potrivite si ca ai idee de cateva activitati.

Activitati pentru Craciunul cu copiii

Iata cateva activitati potrivite pentru Craciunul cu copiii:

  • Decorati bradul de Craciun impreuna. Pe langa faptul ca este o activitate placuta si chiar distractiva, este de asemenea o oportunitate grozava de a discuta cu copiii despre semnificatia Craciunului. Nu uita de colinde, care nu trebuie sa lipseasca in timp ce decorati bradul de Craciun.
  • Citeste-le copiilor povesti de Craciun. La sfarsit, discutati povestea pe care ati citit-o impreuna.
  • Realizeaza decoratiuni de Craciun impreuna cu copiii.
  • Cantati colinde impreuna.
  • Gatiti impreuna diverse fursecuri cu forme specifice Craciunului. Tu vei avea astfel parte de ajutor in bucatarie, iar copiii se vor distra si vor fi bucurosi ca ti-au fost folositori.
Activitati si cadouri pentru Craciunul cu copiii
Activitati si cadouri pentru Craciunul cu copiii

Cadourile pentru copii

Copiii tind sa ceara liste intregi de cadouri de la Mos Craciun. Insa in calitate de adult, este responsabilitatea ta sa alegi cu grija cadourile de Craciun pentru copiii tai. Trebuie in primul rand sa stii ca fericirea copiilor nu este influentata de numarul de jucarii primite. Este suficient sa primeasca trei-patru jucarii, dar care sunt alese cu atentie, decat sa primeasca mai multe, dar care nu ii va bucura. Jucariile trebuie sa fie alese corespunzator, pentru a fi adecvate nivelului de dezvoltare al fiecarui copil. Pe langa acest criteriu, trebuie sa tii cont si de varsta copilului, dar si de preferintele lui.

Evita sa alegi jucarii care contin mesaje violente. In schimb, poti alege dintr-o varietate de jucarii educative, care impreuna cu tehnologia, sunt menite sa ii motiveze pe copii sa invete.

Craciunul cu copiii va deveni si mai magic atunci cand vei citi bucuria din ochii lor, la vederea cadourilor. Insa pentru a se bucura pe deplin de cadourile primite, acestea trebuie sa fie pe masura varstei. Asadar, te vom ajuta cu idei de cadouri in functie de varsta.

Copilul la 1 an

In primul an de viata, copiii descopera lumea. Pentru a-i ajuta, ofera-le jucarii colorate, precum diverse papusi, piese din cauziuc si jocuri cu forme si texturi variate.

Copilul la 2-3 ani

Aceasta este varsta la care jucariile trebuie sa ii invete pe copii diverse concepte, precum mare-mic, gol-plin. La aceasta varsta, poti sa ii oferi copilului mingi, jucarii care se monteaza si jucarii care le stimuleaza comunicarea si limbajul.

Copilul la 3-4 ani

Este varsta la care copiii ii imita pe adulti. Pentru aceasta varsta, alege jocuri simbolice, precum telefoane, minilaptopuri de jucarie si bucatarii in miniatura.

Copilul la 5-6 ani

La varsta de 5-6 ani, copiii incep sa se bucure de instrumentele muzicale si de jocurile de cuvinte. Tot la aceasta varsta, este ideal sa ii oferi copilului carti. Este varsta la care copilul poate incepe sa isi creeze propria lui biblioteca.

Craciunul cu copiii este special

Mai presus de orice activitati si cadouri, timpul pe care il oferi copiilor tai este esential. Craciunul cu copiii este un lucru minunat. Ofera-le cel mai pretios cadou, si anume iubirea si timpul petrecut impreuna.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *