Airsoft este un nou sport pentru iubitorii de extrem din Romania

Tot mai multi romani cauta sa se relaxeze practicand diverse sporturi. Unul dintre sporturile care castiga tot mai mult teren in Romania este airsoftul. Relativ nou la noi in tara, acest sport devine din ce in ce mai cautat si mai apreciat de catre iubitorii de scenarii militare. Airsoft este un sport in care jucatorii simuleaza diverse scenarii sau lupte militare, utilizand tactici militare, haine de camuflaj si replici de arme.
Airsoft este un joc cu tenta militara, care se practica intr-un cadru organizat si stimuleaza un conflict. In cadrul jocului, se utilizeaza replici ale armelor adevarate. Jocul se bazeaza pe fairplay, intrucat bilele utilizate la arme nu lasa urme vizibile la impact. Astfel, adversarul lovit de bile trebuie sa confirme ca a fost atins de bila, pentru ca lovitura sa fie considerata valida.
Replicile de arme utilizate in cadrul jocului airsoft utilizeaza bile de 6 mm, din material plastic. Desi sunt replici destul de fidele ale armelor militare, detinerea armelor pentru airsoft nu necesita autorizatie de la politie, ele fiind incadrate de lege ca jucarii.

airsoft un nou sport

Echipament necesar
Pentru a putea practica airsoftul, este necesar sa detii un echipament minim. Acesta include, bineinteles, o replica de airsoft, consumabilele aferente, dar si un minim de protectie obligatorie pentru ochi, precum ar fi ochelari de protectie speciali sau o masca speciala. De asemenea, se poate utiliza in cadrul echipametului pentru airsoft si un echipament tactic, care include diverse obiecte vestimentare. Printre acestea, se numara: tricouri militare, camasi, bluze, veste tactice, pantaloni militari, bocanci militari, manusi tactice si altele.
Alaturi de echipamentul tactic si de arme, sunt necesare si diverse accesorii si componente. Toate acestea pot fi achizitionate dintr-un Magazin Airsoft6.

Cum se joaca Airsoft?
Airsoftul este un joc care se practica intr-un cadru organizat. Acesta presupune o grupare formata din cel putin doua persoane care detin echipamentul minim necesar. Jocul in sine presupune simularea unui conflict, iar acest lucru se realizeaza intr-o locatie special amenajata, pe un spatiu privat. Locatia trebuie sa fie ferita de accesul publicului, intrucat legea nu permite exploatarea si afisarea replicilor de arme airsoft in spatii publice.
Exista diverse moduri de joc, dupa cum urmeaza:
– CQB (Close Quarters Battle) – acest mod se joaca in interiorul cladirilor. Sunt utilizate replici ale caror putere este limitata, intrucat jocul se desfasoara pe distante mici.
– Woodland – este un mod care necesita participarea a cel putin 20 de participanti. Modul acesta de joc se desfasoara in spatii deschise, precum paduri, campuri, dealuri, munti. Se bazeaza pe aplicarea diverselor strategii militare.
– Urban – este un mod de joc care amesteca celelalte doua moduri. Necesita un numar mare de participanti si este jucat in interiorul cladirilor, dar si in exterior.
Intrucat armele utilizate nu lasa urme, cel impuscat trebuie sa anunte faptul ca a fost atins de bila. Atunci cand este atins, fie isi ia o vesta reflectorizanta pentru a nu mai fi impuscat pe terenul de joc, fie ridica arma si se indreapta spre baza, unde va ramane timp de 5 minute.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns