Invata-ti copii sa tricoteze – tutorial video

Imi aduc aminte si acum cand eram copil cum mama mea si bunicile mele isi petreceau multe dintre serile de iarna impletind. Din fericire, este o pasiune pe care am mostenit-o si pe care sper sa o pot transmite si copiilor mei. Mie aceasta activitate imi da o stare liniste, si este una din modalitatile in care imi petrec serile in fata televizorului.

As vrea sa va prezint in acest articol aceasta pasiune a mea nu numai ca si o activitate pe care o puteti desfasura voi, ci si ca o activitate pe care o  puteti desfasura impreuna cu copii vostri. Pe langa lucrurile minunate pe care le veti tricota, copii vostri vor deveni mai disciplinati si veti pretrece timp impreuna. Este important sa ii incurajati in tot acest proces si sa ii laudati pentru eforul lor.

Mai jos aveti exemlificat ce anume aveti nevoie pentru a ii indrepta spre aceasta pasiune:

Pentru 3 ani si peste: este recomandat sa cumparati pentru cei mici ghemuri de ata colorata, ustensile din plastic si sabloane si sa ii supraveghiati tot timpul. II puteti invata sa isi faca proprii ursuleti sau pernite umplute cu buretei.

Pentru 5 ani si peste: Impletitul cu degetul este perfect pentru copii peste 5 ani, din moment ce nu au nevoie de andrele. Acest stil de impletit produce un sir lung de ochiuri care poate fi folosit pentru a face esarfe, curele, sau chiar si paturici. Daca va intereseaza tehnica gasiti mai multe pe internet destul de multe tutoriale.

Pentru 7 ani si peste: Daca nu stiti ce anume sa cumparati pentru aceasta varsta, veti gasi destul de multe kituri create special pentru aceasta varsta, ce contin instructiuni de folosire, si ghemuri colorate de acril.

Pentru 10 ani si peste: deja poti trece la tehnici mai complicate, si copilul tau poate sa tricoteze cot la cot cu tine, Poti sa incepi sa il inveti diverse tipuri de tricotaje si modele ce pot fi create cu ajutorul unui ghem de ata si a unei perechi de andrele.

Distribuie:

One comment

  1. Ada says:

    Tricotatul poate părea intimidant la început, dar cu timpul oricine poate învăța cum să tricoteze. Tricotatul pentru incepatori nu trebuie să fie complicat, mai ales atunci când aveți un set potrivit!

Lasă un răspuns