Ajuta-ti copilul sa invete mai bine

Ca parinte, iti doresti sa ai un copil care invata bine si obtine rezultate cel putin satisfacatoare la scoala. Insa dincolo de educatia pe care i-o oferi, este necesar sa iti ajuti copilul sa invete, daca iti doresti sa aiba rezultate bune. Iar acest lucru nu se limiteaza doar la a-l intreba ce a facut la scoala sau daca a invatat – desi sunt importante si acestea. Dimpotriva, exista cateva moduri prin care te poti implica in educatia copilului tau, pentru a-l ajuta sa invete mai bine.

Ajuta-ti copilul sa invete mai bine

Ajuta-ti copilul sa invete mai bine

Cum iti poti ajuta copilul sa invete mai bine?

Afla ce face copilul tau

Inainte de a lua orice masura, trebuie sa stii cum se descurca la scoala. Intreaba invatatoarea sau diriginta, dupa caz, care este nivelul copilului tau si cum se descurca, in comparatie cu alti elevi. In cazul in care copilul tau nu se descurca prea bine, intreaba ce poti sa faci ca sa il ajuti. De exemplu, daca nu se descurca prea bine cu cititul, intereseaza-te ce trebuie sa faci pentru a-ti ajuta copilul sa invete sa citeasca. Este important sa actionezi repede, pentru a evita sa ramana prea mult in urma. De asemenea, verifica periodic calificativele sau notele copilului tau.

Inscrie copilul la meditatii daca este necesar

In cazul in care copilul tau are probleme de invatare, poti cere o evaluare, pentru a descoperi daca nu are o dizabilitate de invatare. In cazul in care are, va fi nevoie de ajutor suplimentar specializat. Daca nu are, s-ar putea ca meditatiile in particular sa il ajute sa invete.

Asigura-te ca isi face temele

Copilul tau trebuie sa stie ca tu consideri educatia importanta si ca temele trebuie sa fie facute in fiecare zi. Iti poti ajuta copilul la teme. Aranjeaza un spatiu special pentru invatat si teme si seteaza un orar pentru teme. In acest timp, asigura-te ca indepartezi toate lucrurile care i-ar putea distrage atentia de la teme, precum televizorul si telefonul.

Chiar daca are teme la care nu stii cum sa il ajuti, poti sa te asiguri ca isi face temele, fiind alaturi de el si ajutandu-l cu organizarea, asigurarea materialelor necesare. Intreaba-l despre sarcinile zilnice si monitorizeaza-l, pentru a te asigura ca indeplineste toate cerintele temei de casa. De asemenea, asigura-te ca il lauzi pentru eforturile sale.

In cazul in care nu poti sa iti ajuti copilul la teme, dar are nevoie de ajutor, nu ezita sa cauti. Fie ca il inscrii intr-un program de genul after-school sau platesti un profesor sa il ajute, asigura-te ca ii oferi tot sprijinul necesar.

Ajuta-ti copilul sa invete pentru teste

Testele sunt foarte importante pentru notele elevilor. In general, elevii dau teste de cateva ori in timpul anului scolar. Pe langa testele obisnuite, exista si teste sub forma unor examene, care arata nivelul de pregatire al fiecarui elev, la materiile de baza. Exista diverse moduri prin care iti poti ajuta copilul sa invete pentru teste. De exemplu, asigura-te ca il asculti periodic, din materia invatata, pentru a descoperi cat stie.

Distribuie:

Lasă un răspuns