Amenajarea camerei de copii – reguli

 

Dat fiind faptul ca orice copil isi petrece mult timp in camera lui, aceasta poate sa aiba un impact puternic asupra dezvoltarii sale, atat fizice, cat si psihice. Amenajarea camerei de copii trebuie sa respecte toate regulile de igiena si de estetica si sa induca sentimentul de confort si de siguranta.

Nu este suficient sa se aleaga mobila copii care pare confortabila din punct de vedere al parintilor si cu siguranta, nu este suficient sa se mizeze doar pe o combinatie vioaie de culori. Daca se doreste o amenajare corecta, pe langa inspiratia din diverse dormitoare copii gasite pe internet este bine sa se tina cont de o serie de reguli si de elemente.

Cei de la kids-room.ro au pregatit cateva sfaturi extrem de relevante care pot transforma camera copilului intr-un spatiu perfect pentru dezvoltarea celui mic.

Decorul si amenajarea camerei – Reguli de care sa tii cont

amenajarea camerei

In momentul in care se incepe amenajarea camerei, parintii trebuie sa se transpuna in mintea celui mic. Decorul trebuie sa permita odihna, lectura, studiile si joaca si de ce nu, sa tina cont de regulile feng shui. Printre principalele lucruri de care trebuie sa se tina cont se numara si urmatoarele:

  • Patul trebuie sa fie orientat catre sud.

Este o regula feng shui valabila atat pentru adulti, cat si pentru copii.

  • Este bine sa se foloseasca materiale cat mai naturale pentru amenajare.

Exista o multime de materiale naturale care, intr-adevar, pot fi destul de costisitoare, dar care asigura un mediu sanatos si placut. Se poate folosi lemnul natural, fibrele de nuca de cocos, tesaturile naturale si in principiu orice material care nu trebuie sa fie procesat pentru a putea fi folosit. Sunt de evitat materialele precum vata minerala, vata de sticla, folia de aluminiu sau diverse alte materiale sintetice. Fara doar si poate, lemnul este cel mai potrivit in acest sens.

  • Designul trebuie sa fie adaptat personalitatii celui mic.

Inca de la varste fragede, oamenii incep sa isi dezvolte propria personalitate si sa aiba propriile pasiuni si aspiratii. Este bine sa se tina cont de acest lucru si sa se caute un design care sa dezvolte talentele copilului, indemnandu-l spre creativitate. Se pot studia in detaliu culorile si modul in care acestea trebuie sa fie combinate, dar si diversele accesorii care pot face parte din incapere.

  • Mobila este bine sa fie bine proportionata.

Un pat de adulti este posibil sa fie mult prea mare pentru un copil si sa il faca sa se simta incomod. Pentru o senzatie de siguranta, este bine ca patul sa fie construit pe dimensiunile necesare celui mic. De asemenea, toate celelalte piese de mobilier trebuie sa aiba dimensiuni direct proportionale cu dimensiunile copilului.

Camera copilului este un loc care trebuie sa se schimbe frecvent, de-a lungul timpului, asa cum se schimba si aspiratiile celui mic si evident, dimensiunile lui. Tocmai de aceea, este bine sa se investeasca in piese care ofera cat mai multa flexibilitate si care pot fi regandite, odata ce acestea nu mai sunt folosite.

Distribuie:

Lasă un răspuns