Avantajele scaunului pentru nou-nascuti si cum sa il alegi

Alegerea scaunului pentru bebelusi nu este o misiune simpla! Trebuie sa tii cont de multe variabile si mai ales de varsta bebelusului. Multi parinti se informeaza despre avantajele dispozitivelor de transportare pentru bebelusi abia dupa ce acesta s-a nascut. Cu toate acestea, niciodata nu este prea tarziu!

Afla despre avantajele scaunului pentru nou nascuti si de ce trebuie sa achizitionezi rapid unul.

Scaunul de protectie pentru nou-nascuti

Atunci cand vorbim despre protectia nou nascutului, trebuie sa fim extrem de atenti la toate detaliile. Cel mai recomandat produs pentru aceasta etapa de existenta a copilului (0-6 luni) este scoica. Scoica auto este primul dispozitiv in care poate calatori bebelusul. Datorita felului in care este proiectat dispozitivul, parintii il prefera pentru ca il pot utiliza oricand ca mijloc de transport. Ce este aceasta si pana cand trebuie utilizata?

Scoica este realizata astfel incat sa sustina o greutate de 3.5kg. Lungimea sustinuta poate ajunge pana la 45 cm. Aceste scaune sunt potrivite si recomandate inclusiv pentru bebelusii nascuti prematur. 

Avantajele conferite de scoicile pentru nou-nascuti:

  • Confort pentru copil
  • Elimina presiunea creata de scaunele traditionale pentru copii
  • Flexibilitate
  • Siguranta garantata
  • Ajustare simpla a centurilor 
  • Sistem telescopic de protectie

Cum se pozitioneaza scaunul nou-nascutului in masina?

Nu este suficient sa ne informam cu privire la tipul de scaun pe care il alegem pentru copil. Asa cum am dezvoltat anterior, pentru acestea trebuie sa tineti neaparat cont de varsta copilului. Al doilea aspect esential este felul in care pozitionezi scaunul in spatele masinii.

Trebuie sa iei in calcul cateva masuri de siguranta pentru copil, in cazul in care are loc un impact al masinii. Recomandarea Uniunii Europene este ca parintii sa pozitioneze scoica cu spatele la sensul de mers. In acest fel, in contextul unui accident, bebelusul va fi mult mai in siguranta, fiind proiectat in scaun. Recomandarea este valabila pana la varsta de 15 luni ale copilului.

Scaunul auto pentru copii

Specialistii recomanda schimbarea scoicii la o varsta cuprinsa intre 12 si 15 luni. In aceasta perioada copiii sunt suficient de dezvoltati, astfel incat sa fie protejati intr-un scaun auto. In cazul scaunelor, copiii pot fi protejati cu ajutorul centurii de siguranta.

Va fi nevoie de o perioada in care cel mic sa se acomodeze cu scaunul si sa tii cont de cateva aspecte care sa ii confere confort. Copilul trebuie sa atinga o greutate limita de13kg, atunci cand depaseste perimetrul scoicii. Chiar daca copilasii opun rezistenta si incep sa planga, nu trebuie sa obisnuiesti sa il transporti in brate, pentru ca il expui la un risc foarte mare.

Tine cont de varsta bebelusului si asigura-te ca te informezi foarte bine cu privire la tipul de scaun sau scoica pe care il alegi. Multe dintre acestea sunt dispuse cu o serie de masuri de siguranta, astfel incat cel mic sa fie protejat din toate punctele de vedere. Totodata, nu uita sa tii cont de recomandarile de transportare a bebelusilor, cu spatele la sensul de mers.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *