Bijuterii din fimo

Daca va plac lucrurile hand-made, dar v-ati saturat sa cheltuiti sute de lei pe astfel de accesorii in fiecare an sa stiti ca puteti sa vi le confectionati si singure.

Fabricarea bijuteriilor din fimo nu este un lucru foarte greu, si dupa cateva incercari vi se va parea chiar usoar. Daca nu duceti lipsa de imaginatie si de timp ati putea chiar sa va faceti o mica afacere din acest lucru si sa deveniti din cumparator, vanzator.

colier hand madeIn primul rand aveti nevoie de acest tip de lut polimeric pe care il puteti achizitiona din magazinele online sau magazinele pentru arte, care in Bucuresti se afla ca si locatie in jurul facultatii de arte. Pentru a incepe prelucrarea aveti nevoie sa framantati lutul pana devine suficient de moale pentru a fi modelat, si nu se mai rupe.  Dupa ce este suficient de moale se poate incepe modelarea lui. Pentru pasul urmator mai ai nevoie de un blat de lucru din sticla, sau portelan, cutere care trebuie sa fie speciale pentru fimo, scobitori, o tava pentru coacerea in cuptor, hartie de copt si multa imaginatie.

Dupa ce ai terminat cu modelarea bijuteriilor si le-ai dat aspectul dorit, trebuie sa le asezi pe hartia de copt si sa le coci in cuptor. Acestea trebuiesc tinute in cuptor timp de 30 de minute la temperatura specificata pe amblaj in mijlocul cuptorului, nu sus sau jos. La coacere ajuta foarte mult sa ai un cuptor performant. Timpul de coacere poate varia si in functie de de grosimea materialului, iar in timp iti vei da seama dupa miros cu care in timp te vei obisnui si il vei recunoaste.

Aceastea fiind spune, si adaugand ultimele retusuri, bijuteriile voastre sunt gata pentru a fi purtate!

Distribuie:

Lasă un răspuns