Bile decorative cu flori de hartie

Ai nevoie de decoratiuni pentru un eveniment special, precum o nunta, botez, ziua de nastere a copilului? Sau poate, pur si simplu, iti doresti sa dai un plus de culoare si viata camerei? Ei bine, in oricare dintre aceste cazuri, poti confectiona bile decorative cu flori de hartie.

Aceste bile decorative cu flori de hartie sunt foarte usor de confectionat, dar efectul pe care il ofera camerei sau salii de evenimente este unul cu adevarat spectaculos. Descopera in continuare ce ai nevoie pentru a le confectiona si pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Spor la confectionat bile decorative cu flori de hartie!

Ce ai nevoie pentru a confectiona bile decorative cu flori de hartie?

Inainte de a incepe sa le confectionezi, asigura-te ca ai toate materialele necesare. Acestea sunt:

  • O bila din polistiren;
  • Hartie creponata sau servetele de culoarea preferata sau culoarea aleasa pentru eveniment;
  • Ace cu gamalie;

Cum sa le confectionezi?

Alege 8 straturi de hartie creponata si ia-le impreuna, asezate straturile unul peste celalalt. Ia hartia creponata si indoaie hartia in doua, pe la jumatate, astfel ca vei avea 16 straturi. Taie o fasie de aproximativ 2,5 centimetri. Din fasia taiata, taie patrate cu o dimensiune de 2,5×2,5 centimetri. Cu fiecare taietura, vei obtine cate 16 straturi de patratele.

Ia o bila de polistiren si un patrat din 16 straturi. Ia un ac cu gamalie si plaseaza-l in mijlocul patratului din hartie, apoi infige-l oriunde in bila de polistiren. Indoaie hartia in asa fel incat sa arate precum o floare. Incepe cu primul strat, pe care il vei folosi pentru a acoperi gamalia. Continua cu fiecare strat care urmeaza, transformand astfel hartia intr-o floare.

Continua sa plasezi patratele din hartie creponata de-a roata bilei de polistiren. Plaseaza fiecare patrat cat mai aproape de cel anterior, fara a fi insa mult prea apropiat, si repeta pasul mentionat, in care transformi hartia in floare.

Dupa ce ai acoperit bila in cerc si ai revenit la locul din care ai pornit, imparte cercul in jumatate si incepe sa il umpli cu flori, formand un cerc de flori, care se intersecteaza cu primul cerc format. Dupa ce ai terminat si acest cerc, umple spatiile ramase libere cu flori.

La final, dupa ce ai terminat de acoperit intreaga bila din polistiren cu flori din hartie creponata, este timpul sa ii atasezi un snur, pentru a o putea agata. Acest pas este optional si trebuie realizat doar daca iti doresti sa agati aceasta bila. Ia snurul si indoaie-l in doua, pentru a forma un snur potrivit pentru agatat. Treci un ac de gamalie ca sa unesti cele doua capete ale snurului, apoi infige acul in bila din polistiren.

Poti urmari si videoclipul de mai jos, pentru a vedea exact cum trebuie sa faci aceste bile decorative cu flori de hartie.

Distribuie:

One comment

  1. Pingback: Pretty Paper Pom Poms For Your Wedding Party | Decor Inspiration

Lasă un răspuns