Fursecurile sunt unul dintre dulciurile cele mai apreciate. Iar odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, cu siguranta vei dori sa gasesti o reteta pentru a obtine cele mai delicioase fursecuri. Insa trebuie sa stii ca atunci cand vine vorba despre fursecuri, totul tine de preferinta. In timp ce unii oameni le prefera pufoase in interior, altii prefera fursecurile crocante si subtiri. Indiferent de preferintele tale, iti vom arata secretul care te va ajuta sa obtii cele mai bune fursecuri.
Cu siguranta de fiecare data cand te gandesti sa faci fursecuri, te intrebi care este ingredientul secret care va face fursecurile sa iasa perfect. Asa cum am spus inainte, fursecurile sunt perfecte pentru fiecare om in alt fel. Insa vestea buna este ca exista un anumit truc pentru a face atat fursecuri crocante, cat si pufoase. In continuare, iti vom prezenta trucurile pe care sa le folosesti pentru a obtine cele mai delicioase fursecuri, exact pe gustul tau.
Reteta de baza pentru fursecuri
Ingrediente:
- ½ cana faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita de sare
- 100 grame unt, la temperatura camerei
- 100 grame zahar
- 100 grame zahar brun
- ½ lingurita extract de vanilie
- 1 ou
- 50 grame ciocolata (fulgi sau maruntita)
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapeaza o tava cu hartie de copt.
Amesteca faina cu bicarbonatul si cu sarea. Separat, foloseste mixerul pentru a amesteca untul cu zaharul. Adauga apoi oul si vanilia in compozitia pentru mixer. Incorporeaza treptat faina, iar la final ciocolata, amestecand in permanenta.
Ia cate o jumatate de lingura din amestec si asaza-o in tava. Lasa tava la cuptor 10 minute, pana cand fursecurile devin usor aurii. Inainte de a lua fursecurile din tava, lasa-le sa se raceasca total.
Secrete pentru fursecuri perfecte
Pe langa reteta de baza, trebuie sa adaugi sau sa inlocuiesti anumite ingrediente, pentru a obtine fursecuri exact asa cum iti doresti. In continuare, iti vom arata ce ai de facut, pentru a obtine diverse tipuri de fursecuri.
- Daca vrei ca fursecurile sa fie pufoase, foloseste 2 cani de faina in compozitie.
- Pentru a obtine fursecuri crocante, dar cu interiorul moale, adauga ¼ lingurita praf de copt si ¼ lingurita bicarbonat de sodiu.
- Daca iti doresti ca fursecurile sa fie netede si moi, adauga o lingura de sirop de porumb si o lingura de zahar alb.
- Pentru fursecuri mai groase si nu prea crocante, lasa aluatul in congelator timp de 30-60 de minute.
- In cazul in care iti doresti ca fursecurile tale sa fie mai elastice, inlocuieste faina obisnuita cu faina alba pentru prajituri.
- Pentru fursecuri cu un aspect asemanator cu a fursecurilor cumparate, adauga in compozitie cantitati egale de unt si smantana grasa.
- Daca vrei ca fursecurile tale sa semene cu produsele de patiserie, adauga mai mult bicarbonat de sodiu. Acesta favorizeaza cresterea fursecurilor.
- Pentru ca fursecurile sa fie deschise la culoare, trebuie sa le lasi la 155 de grade Celsius mai multe minute. Coapte la o temperatura de 180 de grade Celsius, fursecurile devin aurii din cauza caramelizarii zaharului.
- Daca iti doresti ca fursecurile sa aiba gust de caramel, inlocuieste zaharul alb cu ¾ cana de zahar brun.