Igiena cavității orale este importantă pentru sănătate. Pentru a avea dinți puternici, cu aspect plăcut, este esențial să adopți o rutină de îngrijire a danturii încă din copilărie. Asta înseamnă atât folosirea produselor de îngrijire orală potrivite, cât și obiceiuri sănătoase.
Iată câteva exemple de bune practici pentru sănătatea orală
Nu merge seara la culcare fără să te speli pe dinți
Nu e niciun secret că recomandarea generală este să îți periezi dinții cel puțin de două ori pe zi. Cu toate acestea, mulți continuă să neglijeze spălatul pe dinți seara. Dar periajul dinților înainte de culcare duce la eliminarea bacteriilor și resturilor alimentare și ajută la prevenirea depunerii tartrului și la formarea cariilor.
Așadar, dacă îți dorești dinți sănătoși, amintește-ți să îți periezi dinții înainte de a merge la culcare. Și, dacă vrei să obții un zâmbet perfect, poți apela la fatete dentare!
Îndreptarea dinților
Dantura aliniată nu este un moft, ci o necesitate. Dinții strâmbi provoacă dureri la nivelul maxilarului din cauza mușcăturii greșite și favorizează apariția cariilor, pentru că igiena orală nu poate fi realizata în mod corect.
Dacă te numeri printre persoanele care nu au avut norocul unor dinți drepți de la Mama Natură și vrei să corectezi acest lucru, poți apela la tehnologia invisalign. Invisalign este soluția completă de tratament cu aparat dentar transparent, care se bazează pe amprenta dentară a pacientului și pe fotografii și radiografii intraorale digitale.
Albirea dinților
Alimentele, medicamentele, tutunul și cafeaua pot păta dinții și, în timp, favorizează apariția cariilor. Medicul stomatolog îți poate recomanda diverse tratamente pentru albire dentara, de la folosirea zilnică unei paste de dinți cu agenți de albire, până la tratamente efectuate la cabinet, unde sunt îndepărtate petele din profunzime.
Periază corect dinții
Modul în care te speli pe dinți este la fel de important ca periajul în sine. Un periaj corect ar trebui să dureze cel puţin două minute. În timpul periajului este bine să folosești mişcări blânde, cu atenţie la gingie. Indiferent dacă folosești o periuta de dinți clasică sau una electrică, rezultatul poate fi același dacă periezi corect dinții.
Mișcările periuței de dinți trebuie să pornească dinspre gingie spre dinte. Evită să freci pe orizontală suprafețele laterale ale dinților și asigură-te că periezi întreaga dantură.
Bea multa apă
Apa este cel mai sănătos lichid pe care îl poți consuma pentru starea ta de bine, inclusiv pentru sănătatea cavității bucale. Dacă nu te poți spăla pe dinți imediat după ce ai mâncat, medicii recomandă să bei apă din belșug, ca să elimini mare parte din alimentele ce ar putea rămâne în cavitatea bucală.
Care este rutina ta de îngrijire a dinților, pentru un zâmbet strălucitor și plin de încredere?