Cateva lucruri despre probiotice

Poate ca ati auzit si voi despre probiotice, sau poate ca nu. Personal le-am folosit, m-au ajutat si vreau sa va ofer cateva detalii despre aceste bacterii ce contribuie la fortificarea organismului.

Atunci cand auzi termenul de „bacterii” te gandesti automat la ceva ce ti-ar afecta sanatatea. Afla ca in corpul nostru exista astfel de bacterii, care au insa un rol benefic. Exact acestea sunt probioticele, acele microorganisme care pastreaza un echilibru la nivelul tractului digestiv, avand influente pozitive asupra starii generale de sanatate.

Despre probiotice am auzit prima data la schimbarea de sezon, cand organismul imi era mai slabit si ma imbolnaveam foarte usor. Dupa cateva cautari online pe baza termenului „probiotice” am aflat mai multe informatii pe care vreau sa le impartasesc.

Probioticele pot fi gasite chiar si in alimente, insa pot fi consumate si ca suplimente nutritive, pentru a mentine un sistem imunitar puternic. Te intrebi in ce alimente poti gasi aceste bacterii ce restabilesc echilibrul florei intestinale? Este vorba despre lapte de soia, iaurt, varza murata (dar si alte muraturi in saramura) sau ciocolata neagra.

Cand e recomandat consumul de probiotice?

In momentul in care se ajunge la dezechilibre intre numarul de bacterii benefice si cel al bacteriilor daunatoare la nivelul sistemului digestiv, pot sa apara alergii, stari de constipatie sau diaree, dar si alte afectiuni. In astfel de momente, consumul de probiotice poate sa regleze situatia.

In general, consumul de probiotice se recomanda in perioadele in care sistemul imunitar este mai slabit. De obicei este vorba de schimbarile de sezon, dar si diverse alte perioade in care corpul are nevoie de suplimente nutritive.

Poti consuma probiotice atunci cand:

  • ai urmat un tratament cu antibiotice
  • suferi de diaree, constipatie sau diverse alte alergii
  • simti ca sistemul imunitar este slabit

Se pare ca, indiferent de sursa din care le preiei, probioticele ajuta la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, cercetatorii au mai descoperit ca persoanele care consuma regulat probiotice au mult mai putine probleme cu starile de stres, anxietate sau depresie. Un alt beneficiu al probioticelor ar fi si faptul ca imbunatatesc capacitatea de memorare si concentrare.

Vestea buna e ca aceste bacterii pot fi gasite si in alimentatia zilnica, dar si sub forma de suplimente nutritive. Atunci cand simti ca ai nevoie de o fortificare a imunitatii, sau chiar si regulat, pentru a-ti mentine o stare de sanatate optima, poti alege probioticele.

Poti sa folosesti probiotice indiferent de varsta!

Indiferent daca le preiei din alimente sau mergi pe varianta suplimentelor, afla ca poti folosi probioticele la orice varsta. In cazul copiilor, probioticele sunt foarte indicate in momentele in care acestia sufera de alergii, constipatie, diaree sau alte afectiuni ale sistemului digestiv. Pentru adulti, probioticele sunt de un real ajutor la fortificarea sistemului imunitar, tinand de asemenea la distanta dezechilibrele si afectiunile mentionate anterior.

Iti ofer si o recomandare, in cazul in care nu stii de unde sa cumperi probiotice. Personal le-am achizitionat de pe site-ul www.bio-kult.ro, pe care ti-l recomand si tie. Chiar mi-au fost de ajutor in momentele in care aveam probleme cu sistemul digestiv, dar si in cazurile in care imunitatea imi era slabita.

Distribuie:

Lasă un răspuns