Ce sa mancam daca dorim sa devenim vegani

In contextul unei societati aflata intr-o continua industrializare, hrana ocupa o importanta majora, punandu-se probleme de cat de sanatoase sunt sursele de provenienta ale hranei. Pornind de la populara vorba ‘’suntem ceea ce consumam’’ veganii, au ales sa fie mai sanatosi, consumand o hrana sanatoasa, din ce in ce mai multe persoane indreptandu-si atentia spre un regim alimentar denumit raw vegan. Acesta nu e numai o modalitate de a manca devenind chiar un stil de viata.

Veganii sunt deseori confundati cu vegetarienii, insa trebuie stiut ca acestia din urma consuma proteine de natura animala, pe cand veganii se feresc de acest tip de alimentatie. Mesele lor sunt alcatuite in mare parte din legume, fructe, seminte toate in stare proaspata. In dietele lor legumele si fructele nu sunt preparate la foc, excluzandu-se fierberea, coacerea, prajirea, singurele modalitati acceptate de gatire a acestora fiind germinarea, umezirea ori deshidratarea.vagani

Insa, cum arata o masa vegana?!
Pentru micul dejun se recomanda consumul de vegetale ce nu contin acizi in componenta lor, putandu-se incepe ziua cu o salata de legume pregatita din morcovi, telina, ardei, ori se pot consuma sucurile obtinute din aceste legume.
Se mai pot consuma si fructe precum, bananele sau pepenele. In ceea ce priveste pranzul se poate consuma o supa crema de linte, ori preparate din germeni de grau. Intre mese se poate lua o gustare ce poate sa fie alcatuita din sucuri pregatite din fructe proaspete. Cina poate fi alcatuita din alimente usoare, precum branza din caju, sau lasagna vegetariana.

Se pare ca, dieta vegana a dat roade pentru o parte din practicantii acesteia, ajutandu-i sa slabeasca, ori sa se vindece sau se previna o serie de boli, precum hipertensiunea arteriala, insa sunt voci care sustin ca o astfel de dieta bazata pe hrana vie, scade riscul de a dezvolta un anumit tip de cancer.

Articole apetisante, retete si alte informatii va astepta pe blogul mancam.ro

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *