Paella cu fructe de mare

Aceasta delicatesa de origine spaniola poate fi gatita cu diverse ingrediente din care singurul constant este orezul. Pentru azi va propun o Paella cu fructe de mare, o reteta simpla gatita pe tot cuprinsul Spaniei.

Ingrediente:

  • Doi catei de usturoi zdrobiti
  • 2 rosii decojite, fara seminte si taiate marunt
  • 500 de grame de orez cu bob lung
  • 4 caracatite mici, 8-10 creveti, 250 de grame de calamari si 8-10 bucati de scoici
  • O jumatate de litru de supa de peste
  • Un varf de cutit de sofran
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei de masline extra virgin

Instructiuni:

  • Intr-o tigaie mare se pune uleiul de masline la incins dupa care se pun la prajit caracatitele si crevetii.
  • Dupa ce se rumenesc pe ambele parti, se scot si se pun in acelasi vas la prajit si calamarul. Se adauga peste uleiul ramas calamarii, usturoiul si rosiile si se lasa la sotat pentru cateva minute.
  • Adauga orezul si prajeste totul mestecand usor in compozitie.
  • Adauga sare si piper  dupa gust, sofranul, si pune supa de peste pe care ai pregatit-o in avans
  • Pune apoi caracatita, crevetii si scoicile deasupra ingredientelor din tigaie.
  • Pune un capac peste tigaie si lasa totul la foc mic pana cand apa se evapora si orezul este aproape fiert
  • Inchide aragazul si lasa Paella sa se raceasta pentru aproximativ 5 minute dupa care poate fi servita.

Pont: Daca observati ca a ramas prea putina apa, si orezul nu este fiert, mai adaugati apa in timp ce Paella este pe foc.

Pofta buna!

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *