Ciupercute umplute cu spanac si branza de capra

Din seria retetelor pe care le puteti pregati impreuna cu copilul vostru va prezint o reteta delicioasa de ciupercute umplute cu spanac si branza de capra.

Ingrediente:

  • 12 ciupercute mai maricele de tip champgnion
  • 1 lamaie
  • 50-100 de grame de spanac congelat gata tocat
  • 50-100 de grame de branza de capra
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 100 de grame de anghinare tocata
  • 1 ceapa verde tocata
  • Un sfert de ceasca de pesmet proaspat
  • O jumatate de cana de parmezan ras
  • 2 catei de usturoi tocati
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

Adulti: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se pregateste o foaie de copt . Luati lamaia si curatati-o de coaja, dupa care puneti coaja deoparte, iar pulpa taiati-o in jumatate

Copii : Storc sucul de lamaie si pun deoparte. Storc spanacul decongelat deasupra chiuvetei pentru a scoate tot lichidul din el afara si pun spanacul astfel stors deoparte. Maruntiti impreuna branza de capra cu ajutorul degetelor și puneti-o deoparte intr-un bol mic.

Adulti: Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul in tigaie si caleste-le timp de aproximativ 5 minute, sau pana cand ceapa și usturoiul sunt moi si parfumate. Se transfera într-un bol mediu si se lasa ceapa si usturoiul sa se raceasca ușor.

Impreuna: Adauga coaja de lamaie, sucul de lamaie, spanacul, branza de capra, anghinarea, pesmetul și cupa 1/3 din parmezan in castron. Asezoneaza umplutura cu sare si piper dupa gust.

Copii: Curatati capacele de ciuperci stergeti-le cu un prosop de hartie uscata sau usor umezita. Scoateti tulpinile cipercilor, lasand loc la o cavitate pentru umplere. Umpleti apoi cavitatea fiecarei ciuperci cu amestecul de branza de capra cu spanac obtinut mai devreme. Dupa ce sunt toate umplute se transfera pe foaia de copt pregatita la inceput.

Adulti: Se presara parmezanul ramas  peste ciperci si se stropesc cu putin ulei de masline. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Pofta buna! 

Distribuie:

Lasă un răspuns