Prajitura de mai jos este peferata mea. Ce este drept nu este foarte usor de facut si necesita ceva timp pana este gata pentru a fi savurata, dar rezultatul este delicios asa v-o recomand cu caldura. Reteta o stiu de la bunica mea si este o prajitura ca va va place si daca nu sunteti printre cei pasionati de dulciuri.
Ingrediente:
Pentru foi:
– 11 linguri zahar
– 11 linguri ulei
– 11 linguri suc de rosii
– 1 lingurita bicarbonat stins
– faina cat cuprinde
Pentru crema 1:
– 1 pachet margarina
– 1 cana zahar pudra
– 4 linguri gris
– Apa
– Esenta de vanilie
Pentru crema 2:
– Gem de coarne sau visine
– Nuca
Pentru inceput se amesteca ingredientele pentru aluat. Dupa ce se omogenizeaza, aluatul se imparte in 4 parti egale care se intind si se coc pe fundul unei tavi (ca pentru alba ca zapada). Tava trebuie unsa cu ulei sau tapetata cu faina pentru a nu se prinde si trebuie avut grija ca atunci cand despindeti foile de pe tava sa nu se rupa.
Pentru crema 1 cat se amesteca margarina cu zaharul, si apoi se adauga grisul fiert cu apa si esenta de vanilie. Pentru crema 2 este suficient sa amestecati gemul cu nuca.
Dupa aceste 2 etape veti aseza pe o foaie un strat de crema 1 si apoi puneti o alta foaie peste. Continuati cu un strat de crema din gem, inca o foaie, inca un stat din crema 1 si apoi cu ultima foaie. Inainte de a fi servita se va pastra la rece aproximativ 24 de ore pentru a se inmuia foile.
Pofta Buna!