Prajitura cu suc de rosii

Prajitura de mai jos este peferata mea. Ce este drept nu este foarte usor de facut si necesita ceva timp pana este gata pentru a fi savurata, dar rezultatul este delicios asa v-o recomand cu caldura. Reteta o stiu de la bunica mea si este o prajitura ca va va place si daca nu sunteti printre cei pasionati de dulciuri.

Ingrediente:
Pentru foi:
–       11 linguri zahar
–        11 linguri ulei
–        11 linguri suc de rosii
–        1 lingurita bicarbonat stins
–       faina cat cuprinde

Pentru crema 1:
–       1 pachet margarina
–        1 cana zahar pudra
–        4 linguri gris
–        Apa
–       Esenta de vanilie

Pentru crema 2:
–       Gem de coarne sau visine
–       Nuca

Pentru inceput se amesteca ingredientele pentru aluat. Dupa ce se omogenizeaza, aluatul se imparte in 4 parti egale care se intind si se coc pe fundul unei tavi (ca pentru alba ca zapada). Tava trebuie unsa cu ulei sau tapetata cu faina pentru a nu se prinde si trebuie avut grija ca atunci cand despindeti foile de pe tava sa nu se rupa.

Pentru crema 1 cat se amesteca margarina cu zaharul, si apoi se adauga grisul fiert cu apa si esenta de vanilie. Pentru crema 2 este suficient sa amestecati gemul cu nuca.

Dupa aceste 2 etape veti aseza pe o foaie un strat de crema 1 si apoi puneti o alta foaie peste. Continuati cu un strat de crema din gem, inca o foaie, inca un stat din crema 1 si apoi cu ultima foaie. Inainte de a fi servita se va pastra la rece aproximativ 24 de ore pentru a se inmuia foile.

Pofta Buna!

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *