Cum poti sa afli care este suma pe care o vei primi in concediul de maternitate

calculator concediu maternitate

Ai aflat vestea cea mare acum cateva luni. Urmeaza sa fii mamica, insa pe masura ce trece timpul se apropie tot mai mult momentul cand cel mic o sa ajunga in bratele tale iar tu deja te intrebi cum sa te descurci. Pe langa toate situatiile noi cu care te vei intalni in viitorul apropiat, te vei intalni si cu un nou venit ,diferit de cel actual pe care va fi nevoie sa-l gestionezi cat mai bine, venitul tau din perioada concediului de maternitate

Noi iti recomandam, sa verifici din timp care urmeaza sa fie valoarea pe care o vei primi in concediu si astfel sa stii pe ce suma de bani te poti baza atunci si cam cum sa-i imparti astfel incat sa nu intri in „insolventa”.
Primul pas pe care il poti face in acest sens, este sa verifici cate procente din salariul tau se calculeaza pentru plata concediului (conform legii in vigoare) iar apoi, sa folosesti un astfel de calculator de salarii de la brut la net ca sa vezi exact care este suma pe care urmeaza sa o primesti.

Atunci cand esti mamica, pe langa grija copilului, care iti ocupa aproape tot timpul si tot te gasesti mereu in prelungiri, pe fuga, cu cate un biberon de pregatit in vreme ce legeni copilul, mai amesteci in vreo oala si incerci si sa mentii relatiile de prietenie cu apropiatii tai, uneori iti este greu sa te mai concentrezi si sa analizezi cifrele. Tocmai pentru a nu crea mai multa tensiune in si asa aglomerata viata de mamica si sotie full time, este chiar indicat sa utilizezi site-uri, adrese web care se gasesc oricand la indemana ta, care nu necesita mult timp pentru accesare si care pot fi oricand utilizate, chiar daca, sa zicem, pe cand sa introduci sumele concrete, auzi monitorul bebelasului tau ca iti da de stire ca cel mic s-a trezit si, deci, ca trebuie sa iti intrerupi orice alta activitate pentru a-ti indrepta atentia asupra micutului.

Cu alte cuvinte, in orice moment al vietii tale poti detine controlul cu privire la sumele concrete care urmeaza sa iti fie virate in conformitate cu cifra salariala cat tu, mamico, te afli in concediul de maternitate. Dupa plata taxelor aferente, veti putea sa stii cu cati banuti vei fi remunerata „in mana”, pentru a putea verifica cu acuratete corectitudinea angajatorului tau, caruia, la nevoie, sa ii semnalezi o eventuala eroare materiala.

Pe langa caracterul pur informativ, aceste calculatoare salariale virtuale au marele avantaj de a fi mereu updatate, deci sa se gaseasca in conformitate cu prevederile legislatiei aflate in vigoare. Considerati-le asadar drept un punct definitoriu de plecare in investigatiile dvs. care uneori au la baza unele suspiciuni juridice temeinice, in baza carora suntem cu totii indreptatiti sa actionam si sa ne pretindem drepturile care ni se cuvin. Cu alte cuvinte, si doar din simpla curiozitate, jucati-va putin cu cifrele si verificati-va veniturile lunare, sa fiti linistiti ca primiti exact cat vi se cuvine de drept.

Din aceiasi categorie de produse mai face parte si hrp.ro.

Distribuie:

Lasă un răspuns