Cum organizam lucrurile cand urmeaza sa ne mutam ?

cum-sa-impachetezi-cutii-eficient

Din varii motive, multi dintre noi, desi au trecut de perioada studentiei, inca locuiesc in chirii si se vad nevoiti mai des decat le-ar face placere sa caute spatii noi in care sa se mutam, fie ca li s-a marit familia, fie ca si-au schimbat locul de munca si locuinta e prea departe de acesta, ori ca isi doresc ceva mai modern si mai spatios. Astfel, noua, femeilor, ne revine in principal sarcina impachetarii lucrurilor inainte de mutare, in vreme ce barbatii se ocupa de munca fizica grea – caratul cutiilor si a mobilierului.

Cand ne gandim ca trebuie sa plimbam iar agoniseala de-o viata dintr-un loc intr-altul, deja ne face migrena cu ochiul si ne ispiteste sa lenevim, sa tot amanam de pe o zi pe alta, in speranta ca lucrurile se vor impacheta ele insele cumintele in cutii. Pentru a nu avea scuza ca nu am stiut cum sa organiza lucrurile cand urmeaza sa ne mutam, iata in cele ce urmeaza cateva sugestii care merita atentia dvs.

Cumpara produse de papetarie !

Avand in vedere cate lucruri mai mult sau mai putin folositoare ai reusit sa strangi, asigura-te ca le vei regasi si odata mutata in noua locuinta, asa ca achizitioneaza markere cu care sa scrii pe cutii. In felul acesta, cand vei avea nevoie, spre exemplu, de cafetiera pentru a-ti servi muncitorii sau ajutoarele, vei sti exact unde sa cauti. La fel fa si cu ata sau sfoara pe care o vei infasura in jurul cutiilor pentru o mai buna si sigura inchidere a acestora. Nu uita de scotch de lipit sau de banda adeziva, care ar preintampina un real dezastru atunci cand, urgand gafaind scarile, o cutie ti-ar face surprize si s-ar dezlipi exact la mijlocul drumului spre etajul superior la care te-ai mutat.

Cauta cutii !

Atat de multe magazine se debaraseaza de cutiile de carton in care li se livreaza marfa, incat ar fi de-a dreptul pacat sa nu stii sa profiti de o asemenea oportunitate, in primul rand pentru ca iti vin cutiile gratis, fara sa te coste decat o simpla deplasare pana la depozitele respective si-n al doilea rand pentru ca-n felul acesta ai avea cutiile gata formate, deci nu va trebuit sa stai tu cu rigla si sa calculezi pentru impaturarea, respectiv impachetarea lor.

Asigura-ti transportul !

S-ar putea sa nu reusesti sa duci tot ce ti-ai propus cu un singur transport, asa ca ai grija sa chemi un prieten cu o masina suficient de incapatoare pentru toate lucrurile tale, sau, daca vorbim de locuinte mai mari care trebuie golite, ia in calcul si contractarea unei firme transport marfa sau firma de mutari. Acesti specialisti s-ar ptuea sa te ajute mai mult decat te-ai fi asteptat cu costuri minimale.

Accepta ajutorul rudelor si prietenilor !

Se zice ca prietenul adevarat la nevoie se cunoaste, iar acum, ca esti la propriu cu casa in drum, ai avea cea mai mare nevoie de o mana de ajutor, asa ca lasa preconceptiile si recunoaste cand te vezi depasita de situatie pentru ca, la urma urmei, esti un simplu om, deci ai doar doua maini care nu intotdeauna sunt suficiente. Inceteaza sa mai lucrezi pana la extenuare si invata sa imparti sarcinile cu cei dragi tie, care doresc la randul lor sa te ajute. De asemenea, cu ocazia aceasta viata iti va arata inca o data pe cine te poti baza in situatii de criza, deci fii atenta, s-ar putea sa inveti o lectie strasnica !

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *