Cum poti preveni cancerul de san? Sfaturi utile pentru orice femeie

Cancerul de san este unul din cele mai frecvente cazuri de cancer in randul femeilor, si daca este descoperit la timp este 100 % tratabil. Totusi o vorba inteleapta spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca mai jos aveti ceva sfaturi ale unei doctorite americane pe nume Ann Kulze, autoarea a cartii Dr. Ann’s 10-Step Diet destul de celebra in Statele Unite.

  • Mentine o greutate corporala sanatoasa. Pentru a avea un nivel la care sa te raportezi, orce BMI care depaseste 25, este considerat prea mare. Este demonstrat stiintific ca un BMI crescut si implicit supraponderalitatea creste riscul de aparitie a cancerului de san.
  • Incearca sa consumi cat mai putin alcool pentru ca este unul din elementele care maresc cel mai mult riscul de cancer de san. Studiile arata ca, consumul a mai mult de un pahar de alcool pe zi creste riscul de cancer cu 20-25%
  • Consuma cat mai multe fructe si legume. Printre cele mai recomandate legume si fructe se numara: brocoli, varza, conopida, citricele, fructele de padure si ciresele.
  • Fa exercitii. Multe studii au demonstat ca o viata activa constituie o protectie contra cancerului de san
  • Incearaca sa consumi cat mai putine alimente bogate in omega 6 precum uleiul de floarea sorelui sau de porumb si inlocuieste-l cu ulei de masline, de nuci sau avocado. Deasemenea mareste consumul de omega 3 care se gaseste in peste.
  • Ai un tonus mental pozitiv. Acest lucru inseamna a elimina cat mai mult situatiile stresante din viata ta, si sa incerci sa ai o viata de familie armonioasa. Este deasemenea important sa ai parte de minim 7-8 ore de somn in fiecare noapte.
  • Incearca sa reduci la minim expunerea ta fata de produsele care contin estrogen. Nu lua astfel de medicamente decat daca iti sunt prescrise de catre medic pentru ca expunerea prelungita la estrogen poate duce la dezvoltarea cancerului de san.  Estrogenul se mai gaseste si in produsele alimentare pe care le cumparam asa ca, cumpara pe cat posibil produse organice.
Distribuie:

Lasă un răspuns