Cum sa conduci in siguranta daca esti insarcinata?

Cand esti insarcinata nu inseamna ca ai un handicap. Poti sa faci toate activitatile pe care le faceai odinioara, insa trebuie sa ai in vedere ca ai grija de doua persoane. Multe femei care au un bebe in purtica refuza sa mai conduca, insa acest lucru nu este unul tocmai productiv. Pana la urma, nu ai facut degeaba sute de chestionare auto , nu ai dat un examen degeaba si nu ai permisul de conducere fara motiv. Daca ai nevoie sa conduci, fa-o, insa respecta cateva reguli.

Ce trebuie sa faci pentru a conduce atunci cand esti insarcinata?

  • Poarta centura! Burtica nu ar trebui sa te incurce cu nimic, pentru a purta centura. Totul este sa o eviti. Pune-o spre piept si sub burta, in asa fel incat sa nu existe niciun risc pentru cel mic. Este bine sa o porti, totusi, deoarece in cazul unui eveniment, te protejeaza si ajuta airbagurile sa functioneze in interesul tau, nu sa te raneasca!
  • Nu purta mai multe haine decat ai nevoie. Atunci cand conduci ai nevoie de flexibilitate maxima, asadar, este indicat sa nu porti foarte multe haine. paltoanele si jachetele nu isi au locul la volan, deoarece te pot incurca.
  • Da scaunul ceva mai in spate. Este bine sa ai sternul la o distanta de minim 25 de centimetri de volan, in asa fel incat sa fii protejata in cazul unui soc!
  • In cazul unui accident, suna la un medic! Exista destul de multe accidente pe strazi. Multe dintre ele sunt minore. Chiar si asa, atunci cand esti insarcinata este bine sa suni la un medic ori de cate ori a existat un soc. In felul acesta te asiguri ca bebelusul tau este in regula.
  • Daca nu ai nevoie neaparata de masina sau daca poti sa stai in dreapta, fa-o! E bine sa conduci, insa trebuie sa o faci atunci cand ai neaparata nevoie. Daca ai posibilitatea sa stai in dreapta soferului, este mai bine sa o faci, deoarece exista riscuri mai mici pentru tine si copilasul tau.

 

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *