Cum sa fii in siguranta intr-o tara straina

Vacanta este cea mai asteptata perioada a anului, si mereu ne dorim ca nimic sa nu ne strice momentul si totul sa mearga pefect. Din pacate cateodata lucruri neprevazute se intampla, si pentru a fi siguri ca vacanta noastra nu va  fi distrusa iremediabil este bine sa incercam sa ne pregatim de plecare din timp. O calatorie in afara tarii poate fi destul de periculoasa asa ca este bine sa te interesezi si sa te pregatesti din timp de pericolele care pot aparea. Mai jos sunt cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont pentru a face urmatoarea vacanta cat mai sigura si mai lipsita de griji cu putinta.

  • Afla cat mai multe informatii despre tara in care urmeaza sa pleci. Cel mai usoara metoda este de a face cautari pe internet in legatura cu aspectele legale ale tarii pe care o vei vizita, si noteaza-ti toate problemele de care este posibil sa te lovesti. Cauta de asemenea locuri de care sa te feresti precum: alei sau cartiere rau famate.
  • Informeaza-te despre obiceiurile locale. Fiecare tara are particularitatile sale si este bine sa te interesezi de ele. De exemplu unele gesturi care la tine in tara sunt perfect normale si chiar au semnificatii pozitive, in alta tara acelasi gest poate avea semnificatii negative.
  • Incerca sa te imbraci in concordanta cu obicieurile locale. De exemplu evita sa te imbraci prea decoltat sau cu fuste si pantaloni prea scurti in tarile musulmane.
  • Fa suficiente copii dupa documente inainte de a pleca. Pentru eventualiatea in care unele documente ti-ar fi furate, inante de a pleca fa cel putin doua copii pentru toate actele, astfel iti va fi mai usor sa le recuperezi sau sa obtii altele noi.
  • Evita sa arati prea mult ca un turist, sa porti bijuterii scumpe sau care par scumpe, sa porti rucsace sau obiecte electronice scumpe.
Distribuie:

Lasă un răspuns