Cum sa indepartezi petele de pe incaltaminte?

Stim cu totii cat de mult ne mandrim cand ne luam o pereche de incaltari noi, am fi in stare sa dormim cu ele, dar ce se intampla cand incaltamintea noastra preferata este patata?

Mai jos va detaliem cateva secrete pentru indepartarea petelor de pe incaltaminte:

  • Guma de mestecat sau adeziv – stim sau nu stim cum au ajuns pe incaltamintea noastra aceste corpuri “straine”, acum trebuie sa le scoatem neaparat, cum procedam?

Cea mai buna solutie este sa introducem incaltamintea pentru putin timp in congelator iar apoi se desprindem cu mare atentie guma de mestecat sau adezivul.

  • Pete care contin zahar – aceste pete “foarte dulci” ies in cele mai multe cazuri cu apa rece si sapun.
  • Urma de pix pe piele de vanat – accidental sau nu pixul isi poate lasa urma si in alte locuri decat pe hartie,  cum procedam cand aceste urme de pix au ajuns pe incaltamintea noastra?

Se aplica o banda adeziva pe pata si se freaca puternic cu unghia sau cu un obiect foarte rigid pe toata suprafata benzii. La final se dezlipeste banda adeziva.

  • Petele de sare cauzate de umiditate –  in primul rand ar trebui sa avem o protectie pentru perioadele cand incaltamintea intra in contact cu apa, incaltamintea sa fie curata, cremuita si ceruita.

Pentru a indeparta petele de sare este recomandat in primul rand ca incaltamintea sa fie uscata, incercati sa lasati incaltamintea sa se usuce natural si nu o expuneti la o sursa de caldura.

Amestecati otet alb cu apa in parti egale si puneţi conţinutul intr-o sticla cu pulverizator, aplicati pe pete dar cu atentie. incaltamintea nu trebuie sa se imbibe; puteti testa acest amestec in locuri mai putin vizibile, deoarece acidul din continutul otetului poate afecta anumite culori.

Dupa pulverizare stergeti usor cu o carpa moale sau cu un burete. Daca pata nu iese de prima data, repetati procedeul lasati sa actioneze timp de zece minute. Sarea trebuie sa se ridice la suprafata pentru a putea fi curatata mai usor.

Nu folositi bicarbonatul de sodiu la indepartarea petelor de sare deoarece incaltamintea va fi afectata.

Speram ca aceste sfaturi despre cum sa indepartezi petele de pe incaltaminte au fost folositoare si va invitam sa aflati si alte informatii despre ingrijirea incaltamintei.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *