Cum sa iti imbunatatesti sanatatea emotionala?

Sanatatea emotionala este la fel de importanta ca si cea fizica, ducand in timp la implinirea personala si profesionala dar si la imbunatatirea conditiei fizice.

Cum iti dai seama cand sanatatea ta emotionala este deteriorata ? Atunci cand ai tendinta de a vedea lumea intr-o maniera negativista sau pur si simplu ai devenit pesimista. Aceasta atitudine pesimista in timp iti va afecta nu doar starea de spirit ci si cea fizica. Mai jos gasesti cateva simptome care pot sugera ca sanatatea ta emotionala este subreda :

–          Esti mereu obsedata de acelasi ganduri negativiste

–          Suferi de insomnii

–          Nu mai ai increderea in tine si tinzi sa te invinovatesti de lucrurile rele care ti se intampla

–          Te-ai ingrasat sau ai slabit brusc

–          Ai imunitate precara si observi ca te imbolnavesti mult mai usor

–          Este mereu obosita si fara energie

Daca te regeseti in exemplele de mai sus este cazul sa iei unele masuri pentru a aduce situatia iar pe drumul cel bun. Primul pas si cel mai greu de facut este sa accepti situatia si sa iti doresti o schimbare. Incearca sa vorbesti despre problemele pe care le ai, si nu te interioriza, vei vedea ca te vei simti mai bine si vei reusi sa privesti lucrurile si din alt unghi. Petrece timp cu TINE. Incearca in aceste perioade de timp sa te regasesti si sa iti dai seama ce vrei mai departe de la tine. Incearca sa faci exercitii, pentru ca in cursul efortului fizic pe langa o imbunatatire a tonusului fizic se elimina niste hormoni in organism care iti vor da o stare de bine. Si nu in ultimul rand dedica timp lucrurilor care iti fac placere. Daca nu esti sigura de ce iti mai place sa faci, experimenteza, si incearca sa iti concentrezi atentia asupra lucrurilor pozitive din viata ta.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *