Decorarea unghiilor cu gel

Noua moda pentru unghiile femeilor din zilele noastre o reprezinta unghiile cu gel. In acest fel, chiar si femeile care au unghii fragile pot avea o manichiura de vedeta. Aceste unghii trebuie sa fie aplicate de catre o persoana care are experienta in acest domeniu, deoarece, in caz contrar, unghiile se pot degrada, iar recuperarea lor este extrem de dificila si de lunga durata.

Acest tip de unghii false este foarte rezistent la socuri, motiv pentru care din ce in ce mai multe femei apeleaza la ele. Riscul de rupere este aproape de zero, zgarierea lor este foarte dificila, iar atunci cand este nevoie de o retusare minima, puteti doar sa aplicati un strat subtire de lac transparent peste gel. Pe de alta parte, o data la cateva saptamani, este nevoie de o vizita la salon, pentru a putea aplica gelul pe partea de unghie care a crescut, astfel pastrandu-se aspectul perfect al manichiurii.

Aceste unghii artificiale seamana foarte bine cu cele naturale, in comparatie cu alte tipuri de unghii false, fiind asemanatoare cu cele din acril. Principala diferenta dintre acestea doua este ca unghiile cu gel contin oligomer, o substanta care face unghiile mai flexibile.

Decorarea unghiilor cu gel

Exista doua metode de a aplica gelul pe unghie. Prima, dar si cea mai folosita, consta in folosirea luminii ultraviolete, gelul fiind intarit doar dupa ce unghia sta pentru o perioada de doua minute sub lampa UV. A doua este reprezentata de activatorul de gel, acesta fiind o substanta care se aplica pe unghie cu ajutorul unei pensule sau cu un spray.

Decorarea unghiilor cu gel este foarte variata si depinde de gusturile fiecarei persoane. In primul rand, unghiile pot avea orice forma doriti (patrata, ovala, ascutita), dar si orice lungime, putand opta pentru unghii lungi, scurte sau medii. Tipul de manichiura poate fi simplu (o singura culoare sau french), dar si complicat. Dificultatea modelelor de pe unghii se stabileste impreuna cu manichiurista, tinand cont de preferinte, dar si de abilitatile artistice ale acesteia. Puteti opta si pentru o manichiura french mai moderna, in culori mai diferite, sau pentru combinatii inedite de culori pe toata suprafata unghiei. De asemenea, puteti alege desene care sa va caracterizeze. In plus, puteti sa va faceti modele 3D, sa aplicati piercing-uri speciale pentru unghii sau sa lipiti pietricele care sa scoata si mai puternic in evidenta unghiile.

Din punctul de vedere al sanatatii generale, unghiile cu gel pot fi folosite catre de orice femeie, deoarece gelul este inodor. Asadar, si femeile insarcinate pot beneficia de unghii moderne.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestui tip de manichiura il reprezinta partea de pregatire. Inainte de a aplica gelul, unghia trebuie pilita, astfel grosimea acesteia subtiindu-se considerabil in timp.

Daca va hotarati ca nu mai vreti sa aveti unghii cu gel, procesul de inlaturare este mai complicat, necesitand folosirea unei pile electrice, asemanatoare cu freza, pentru a le indeparta. Desigur, puteti astepta si pana atunci cand unghia creste destul de mult incat sa trebuiasca doar sa o taiati, dar procesul este mai indelungat.

Acum ca aveti unghii moderne si imaculate, este momentul sa le si ingrijiti. Pentru aceasta, folositi un ulei pentru cuticule si nu uitati sa mergeti o data la 2 sau la 3 saptamani, pentru intretinerea unghiilor cu gel.

Distribuie:

Lasă un răspuns