Tipuri de manichiura

Chiar daca unele dintre noi suntem adeptele unghiilor cat mai simple, putem sa testam diferite variante de manichiura. Cine stie, poate unele dintre ele chiar arata bine pe unghiile noastre? Important este sa tinem cont de evenimentul pentru care le aranjam si de hainele pe care le purtam in acel moment.

  1. Manichiura french. Acest tip de unghii l-am prezentat mai pe larg intr-un articol anterior, unde s-au descris tipurile de french care poti fi facute, in functie de dorintele fiecareia.
  2. Manichiura moon este o variatiune a celei frantuzesti, pictand lunula intr-o culoare, iar patul unghiei in alta. Daca se doreste, se poate colora in o a treia culoare sau in cea de pe lunula si varful unghiei.
  3. Manichiura revista. Realizarea acestui tip de unghii este foarte simpla si are un efect suprinzator. Practic, cu ajutorul unui ziar, unghiile se imprima cu litere si cuvinte. Unghiile trebuie mai intai date cu oja si lasate sa se usuce bine. Ulterior, acestea se baga intr-un recipient cu spirt, dupa care se aplica o banda de ziar pe fiecare unghie si se preseaza pentru jumatate de minut. Finalul, ca la orice tip de manichiura, este reprezentat de un ultim strat de lac protector.
  4. Manichiura mata. Probabil este una dintre cele mai elegante manichiuri, dupa cea french. Efectul mat al unghiei este dat de catre un alt lac de unghii care, dupa aplicare, confera unghiei un aspect mat, satinat. Majoritatea acestor lacuri de unghii folosesc siliciul pentru efectul dorit.
  5. Manichiura stampilata. Pentru cele care adora sa aiba diverse modele pe unghii, stampilele vin in ajutor. Astfel, la un pret modic, modelul va fi perfect pe fiecare unghie, fara prea multa bataie de cap. Va parea ca si cum ati stat ore intregi ca sa se obtina desenele.
  6. Manichiura crapata. Aspectul ravasit, dar controlat, a inceput sa prinda amploare printre femeile din ziua de azi. Astfel, firmele care produc lacuri de unghii au conceput un lac special care, dupa uscare, capata acel aspect de crapat. Pentru un efect mai puternic, se recomanda ca, inainte de a aplica acest lac de unghii, sa se aplice un altul normal, pentru ca printre crapaturi sa se observe culoarea initiala.
  7. Manichiura stridenta. Culorile de toate tipurile sunt foarte preferate, fiecare anotimp avand cate o culoare specifica. De asemenea, puteti alege culorile si in functie de hainele pe care le purtati si de evenimentele la care va duceti. In acest fel, unghiile devin un accesoriu care trebuie sa se asorteze cu intregul „arsenal” de accesorii.
  8. Manichiura magnetica. Lacul de unghii care se foloseste este, aparent normal. Diferenta apare atunci cand se trece un magnet pe deasupra unghiei, inainte ca lacul sa se usuce in intregime. Astfel, fiecare poate sa „deseneze” modelul dorit pe fiecare unghie.
  9. Manichiura 3D. Acest tip de manichiura se realizeaza cu oje speciale, deoarece textura trebuie sa fie mai groasa decat a celor obisnuite, iar maiestria cu care trebuie realizate modelele de pe unghii este de neconceput.

Pentru oricare tip de manichiura este bine sa mergeti la salon, deoarece experienta pe care o au persoanele din domeniu vor face ca unghiile sa arate cum niciodata nu vor arata daca va lasati doar pe mana voastra.

Tipuri de manichiura

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *