Despre voluntariat in Bucuresti

Stiu ca timpul liber este si asa putin, si poate de multe ori ai impresia ca nu ai timp nici macar pentru tine, sot sau treburile casnice, dar sunt sigura ca sunt momente in care simti ca te plictisesti, sa ai vrea sa faci ceva mai util cu timpul tau, ceva care sa te scoata din monotonie si sa iti redea bucuria de a trai. Te-ai gandit vreodata ca poate volunariatul este solutia?

Relatia mea cu voluntariatul a inceput acum ceva vreme, intr-un moment de altruism in care ma gandeam la toate lucrurile cu care am fost binecuvantata de Dumnezeu, si ca poate ar trebui sa dau si eu ceva in schimb celor care au mai putin. Nici o clipa nu mi-am dat seama cat de multe voi avea eu de castigat din aceasta experieta: prieteni noi, optimim, bucurie, satisfactie si mai multa putere pentru a trece peste momentele grele de care ma lovesc uneori.

despre voluntariatDesi pare complicat si la inceput a fost greu sa pornesc pe acest drum, odata pe el este chiar mai dificil sa renunti. Ofertele de volunariat sunt diverse si nu trebuie sa cauti prea mult pentru a gasi un proiect in care sa te implici, iar daca esti o persoana cu initiativa poti sa fii chiar tu initiatorul proiectului. Poti sa petreci cateva ore cu copii dintr-un centru de plasament, sa stai de vorba cu ei la telefon, sa iesi in parc cu ei, sa te ocupi de curatarea unor zone verzi, de plantarea de copaci… Volunariatul are foarte multe forme, si pana la urma chiar si ridicarea unei hartii de pe strada tot volunartiat se cheama.

Tine de noi ca lumea in care traim sa fie mai buna din toate punctele de vedere, si felul in care ne folosim timpul liber poate sa insemne o schimbare atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.

Intreaba unde poti merge sa faci voluntariat! Gasesti informatii pe site-ul voluntariat.ro, mai exact o lista cu toate centrele de indrumare, afla unde poti merge sa faci voluntariat in zona ta.

Pentru voluntariat in Bucuresti iti recomandam sa vorbesti cu doamna Carmen Marcu, iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie, datele de contact le gasesti mai jos.

Centrul de Voluntariat Bucuresti
Str. Emil Boteanu Nr. 3B, Et. 3, Ap. 9
Sector 1, Bucuresti
Tel/Fax: 031 805 8165 ; Mobil: 0755 045 102
[email protected]
Persoana de contact: Carmen Marcu
Distribuie:

Lasă un răspuns