Fii în formă după naștere urmând câteva sfaturi

Inevitabil, ai acumulat câteva kilograme în plus în timpul sarcinii, iar gândul tău acum este cum să le dai jos după naștere. După ce copilul tău a venit pe lume, îți lași câteva zile până te obișnuiești cu noua viață, iar apoi este momentul să îți pui la punct un plan de acțiune. Poți să fii în formă după naștere, urmând câteva sfaturi simple.

Ridică-te și fă mișcare

Majoritatea mamelor se simt epuizate și lipsite de orele de somn necesare, așadar nici măcar nu se gândesc la exerciții fizice. În cazul unei nașteri necesare, corpul tău are nevoie de minim șase săptămâni după naștere, înainte să te poți gândi serios la exerciții fizice. În cazul unei nașteri prin cezariană, timpul necesar refacerii organismului este chiar mai lung.

Începe cu plimbări scurte, și mărește distanța pe care te plimbi în fiecare zi, atât cât poți. După ce trec cele șase săptămâni necesare pentru organism pentru a se reface, poți începe și câteva exerciții cardio. Conform specialiștilor, plimbarea cu căruciorul timp de jumătate de oră îți va arde aproximativ 150 de calorii. Tot atâtea calorii poți arde urcând și coborând scările timp de 15 minute.

Alăptează

Atunci când alăptezi, ai nevoie de 500 de extra calorii în plus zilnic, așadar aproximativ 2700 de calorii în total. Însă alăptatul arde între 600 și 800 de calorii zilnic, așadar te-ar putea ajuta să slăbești. Asigură-te însă că îți ajustezi dieta în funcție de alăptat, astfel încât să renunți la caloriile în plus când reduci sau oprești alăptarea.

Exerciții fizice cu copilul

Ridică greutăți și devino mai puternică

Ridicarea de greutăți îți va accelera metabolismul. Acum că ai un bebe, nici nu mai este necesar să mergi la sală pentru a ridica greutăți. Poți să incluzi copilul în rutina zilnică. Există diverse exerciții fizice care includ copilul.

Fii atentă la calorii și grăsimi

Renunță la sucuri și chipsuri, precum și la dietele care elimină toate grupurile de alimente. Înlocuiește-le cu o dietă variată în alimente bogate în nutrienți precum proteine, cereale integrale, fructe și legume proaspete și diverse lactate cu grăsimi reduse. De asemenea, asigură-te că iei gustări regulate pe parcursul zilei.

Profită de reprize scurte de somn

Reprizele scurte de somn te ajută să îți reîncarci energia, fără a fi nevoită să apelezi la gustări pline de zahăr și calorii. Dacă îți dorești ca metabolismul tău să funcționeze bine și să poți slăbi după naștere, este recomandat să dormi atunci când doarme copilul.

Consumă gustări sănătoase

Încearcă să eviți alimentele cu zahăr. Ca să nu fii tentată să le mănânci, înlocuiește-le cu gustări nutritive. Asigură-te că ai un stoc permanent de lapte și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi. Adaugă pe listă și gustările cu multe fibre, întrucât te ajută la digestie.

Cum să fii în formă după naștere

Kilogramele în plus pe care le-ai acumulat în timpul sarcinii ar putea să te sperie, însă poți să fii în formă după naștere. Pentru aceasta, ai nevoie de exerciții fizice regulate și o dietă sănătoasă. Asigură-te că urmeze sfaturile de mai sus și în curând te vei bucura de greutatea pe care ți-o dorești.

Distribuie:

Lasă un răspuns