Cu toate că rețeta pentru fondue de brânză pare simplă de realizat, această gustare necesită totuși destulă pricepere. De asemenea, este esențial să cunoști și câteva trucuri, precum și să știi să alegi ingredientele potrivite. Pentru a pregăti un fondue de brânză, poți folosi un aparat special pentru fondue, sau poți apela la un castron termo-rezistent, în care să topești brânza.
Ingrediente
- 250 grame de brânză
- 2-3 linguri de lapte
Mod de preparare fondue de brânză
Pune toate ingredientele într-o oală, pe foc mediu. Amestecă încontinuu, pentru a evita să se lipească și să se ardă. Se amestecă până când se topește compoziția și capătă o consistență cremoasă. Apoi se transferă compoziția într-o oală fondue.
Pregătește alimentele pe care dorești să le consumi împreună cu acest fondue și masa este gata!
Brânzeturile ideale
Înainte de a te apuca de pregătit, trebuie să știi că nu orice sortiment de brânză este bun pentru un fondue de brânză reușit. Evită brânzeturile care nu se topesc și pe cele care sunt prea secate de grăsime. În general, bucătarii pricepuți combină două sortimente de brânză, pentru a obține un fondue de brânză consistent și aromat.
Acestea sunt brânzeturile ideale pentru un fondue de brânză:
- Cheddar
- Emmentaler
- Gruyere
- Fontina
- Monterey Jack
Sfaturi utile
Pentru ca brânza să se lege și să obțină o consistență cremoasă, este recomandat să o stropești cu vin alb sec. În cazul în care nu dorești să folosești alcool, poți opta pentru zeamă de lămâie.
Este nevoie de un agent de îngroșare, precum amidonul alimentar sau făina, pentru a face un fondue de brânză. Amidonul alimentar este recomandat, deoarece se integrează mai repede în preparat.
Pentru a face prepararea mai ușoară și a reduce timpul de preparare, răzuiește brânza și adaugă-o treptat în vas. Folosește cea mai mică treaptă a ochiului de aragaz, pentru a-i permite brânzei să se topească lent și să devină cremoasă. Nu lăsa brânza fondue să dea în clocot, întrucât acest lucru o determină să își piardă aroma.
Dacă îți dorești să faci un fondue de brânză absolut delicioasă, este necesar să adaugi usturoi. Dacă preferi un gust sublim, unge doar marginile vasului cu usturoi. În schimb, dacă preferi un gust mai puternic, adaugă doi căței de usturoi bine zdrobiți în preparatul pentru fondue.
Combinații ideale
Crema de brânză cunoscută sub denumirea de fondue de brânză poate fi combinată cu diverse alimente, precum pâine, legume, paste și carne. De exemplu, dacă ai un copil pretențios, astfel de combinații reprezintă un mod ușor de a-l determina să consume tipurile de mâncare pe care de obicei le refuză.
Iată câteva combinații ideale de alimente cu fondue de brânză:
- Cuburi de pâine franceză sau altă pâine
- Tortellini fierte și scurse de apă
- Morcovi sau păstârnac, fierte și tăiate în bucăți mici
- Conopidă sau broccoli
- Roșii cherry
- Ridichi
- Cuburi de mezeluri fierte, șuncă
- Carne de pui sau carne de vită
Dacă ai urmat cu atenție sfaturile și pașii care trebuie urmați pentru prepararea unui fondue de brânză, vei obține cu siguranță o masă delicioasă pentru tine și familia ta.
Poftă bună!