Implantul dentar – o solutie eficienta?

In situatia in care un dinte nu mai poate fi salvat si cauzeaza problema in cavitatea bucala, exista o foarte mare probabilitate ca medicul stomatologic sa recomande implantul dentar. De altfel, aceasta este unica solutie care te poate ajuta sa iti pastrezi in continuare un zambet frumos si estetic.

Pentru ca nu toti stiu ce este un implant dentar, fie din lipsa de informare, fie pentru ca pur si simplu nu au avut nevoie de o astfel de interventie pana in prezent, in continuare gasiti raspunsurile la cateva intrebari pe care cu siguranta vi le adresati.

Asadar, implantul dentar consta intr-o procedura medicala care are ca rol inlocuirea radacinii dintelui si imbracarea acesteia in asa fel incat lipsa dintelui sa nu ii afecteze pe cei alaturati. Este vorba despre introducerea unui surub din titan in osul maxilar, urmata de montarea unei coroane in jurul acestuia. Respectiva coroana este confectionata dintr-un material ce reuseste sa imite dintele natural perfect, fara a lasa impresia ca, de fapt, acesta este implantat.

Implantul dentar –intrebari si raspunsuri

Chiar daca in prezent va bucurati de o dantura sanatoasa, puteti zambi in public fara sa va ingrijorati de aspectul estetic al danturii, dar si sa mestecati fara probleme, niciodata nu trebuie sa excludeti posibilitatea de a fi nevoiti sa optati pentru un implant dentar intr-o zi.implant dentar

Ce este terapia implantara?

Inca din primul moment in care intrati in cabinetul medicului stomatolog exista posibilitatea de a auzi niste termeni care va sunt total straini si despre care nu ati auzit niciodata. Cel mai bine ar fi sa va informati inainte de a lua o decizie atunci cand nu sunteti foarte convinsi de ceea ce spune medicul.

Revenind, terapia implantara reprezinta un subiect cu un istoric clinic suficient de mare. Aceasta optiune restaurativa consta in rezultatul final oferit de implant. Rolul terapiei este de a pastra o structura maxilo-faciala integrala, dar in acelasi timp si de a reduce orice inconveniente ce pot aparea din cauza dintilor care lipsesc.

Daca lipseste unul sau mai multi dinti este recomandat implantul dentar sau alta procedura medicala?

Desi exista mai multe metode de a rezolva problema dintilor lipsa, cel mai recomadat este implantul dentar. Acesta este cel mai putin invaziv si nu afecteaza dintii din jur. Cei care aleg sa nu ia in considerarea aceasta varianta, vor fi supusi unei serii intregi de consecinte, de aceea de dorit ar fi ca toti cei care se confrunta cu o astfel de problema sa se gandeasca la implant dentar intr-o zi.

Atunci cand lipseste un dinte, exista riscul ca cei din jur sa se atrofieze, sa apara anumite afectiuni paradontale, sa apara carii, dar si ca ceilalti dinti sa se deplaseze spre spatiul respectiv, ramas gol.

Implantul dentar va crea vreun disconfort?

Atunci cand va avea loc implantarea, zona respectiva va fi anesteziata, deci nu ar trebui sa provoace nici un fel de disconfort. Daca la scurt timp dupa realizarea implantului se observa o mica umflatura a gingiei, nu trebuie sa te sperii pentru ca acest lucru este perfect normal. De asemenea, nici in cazul aparitiei unor dureri usoare nu ar trebui sa apara motive de ingrijorare.

Dupa cum se poate observa, implantul dentar nu este o bataie de cap, mai ales atunci cand medicul care il realizeaza detine experienta necesara pentru a face acest lucru. De aceea, in mod deosebit daca stii ca ai anumite probleme ale cavitatii bucale, ar trebuie sa te informezi in legatura cu modul in care se realizeaza. Poate si tu vei avea nevoie de un implant dentar intr-o zi!

Distribuie:

Lasă un răspuns