Instrumente de ingrijire a unghiilor acasa

Desi este preferabil sa iti faci unghiile la salon, va fi nevoie sa le ingrijesti si singura, cam o data pe saptamana. Din aceasta cauza, ai nevoie de o trusa de manichiura – pedichiura, cu ajutorul careia sa pastrezi aspectul ingrijit si proaspat pe care il obtin specialistele in unghii.

Desi este necesar sa ai in casa o forfecuta sau o unghiera si o pila, nu trebuie sa le folosesti in mod excesiv. Domnisoara care tocmai ti-a terminat unghiile, a avut grija sa le formeze in functie de forma mainii tale. Exista, totusi, situatii in care unghiile se rup sau se agata, moment in care este preferabil sa folosesti pila pentru a le reda forma initiala si pentru a scapa de neplacerile produse. Recomadarea specialistilor este o pila nemetalica, pentru a minimaliza traumatismele pe care unghia ta le suporta. In acelasi timp, daca unghia s-a rupt foarte tare si nu mai poate fi remediata, tai-o, dar programeaza-te si la salon, pentru a putea sa aduci toate unghiile la aceeasi marime.

Cuticulele sunt bataia de cap a multor femei. De fiecare data cand iesim de la salon, cuticulele dispar ca prin minune, dar, in functie de fiecare femeie, ele cresc la loc mai repede sau mai incet, mai groase sau mai fine. Exista multe metode „din popor” pentru a incetini cresterea lor, iar taiatul nu este una dintre ele. La fel ca si parul, daca le tai, ele vor creste mai groase, asadar incearca sa le elimini dupa ce se inmoaie, preferabil dupa dus sau dupa ce te speli pe cap. Poti incerca, macar o data pe saptamana, sa le impingi cu ajutorul unu betisor special sau, pentru a iti pastra pielea din jurul unghiilor hidratata, poti apela la geluri speciale pentru cuticule. Acestea au scopul de a inmuia pielea, iar atunci cand vei freca zona afectata, ele se vor „dezlipi”. Cea mai usoara varianta este un creion de cuticule, pe care il poti folosi chiar si cand esti in oras si observi ca zona din jurul unghiei este mai deshidratata.

In cazul in care nu ai timp sa mergi la o programare pentru manichiura sau pedichiura, este indicat sa ai in casa un lac de unghii protector, eventual imbunatatit cu vitamine, pentru a putea pastra aspectul ingrijit al unghiei, macar pana ajungi sa te rasfeti din nou.

De asemenea, nu ezita sa te dai cu crema ori de cate ori simti ca ti se usuca pielea. In cazul in care nu mai functioneaza nicio crema datorita degradarii avansate a pielii, ultima scapare o reprezinta glicerina citrica. Este un lichid pe care il aplici pe pielea umeda, trebuind apoi sa masezi zona, pana cand crema formata intra in intregime in piele. Are si un efect antiseptic, ajutand la vindecarea mai rapida a ranilor cauzate de ruperea cuticulelor, de ciupirea pielii sau de craparea mainilor. Grija mare, totusi, pentru ca ustura. Datorita compozitiei acide a citricelor, zonele ranite vor ustura atunci cand crema intra in piele.

Acum ca am stabilit cele mai importante instrumente pe care trebuie sa le ai in baie pentru a iti putea mentine frumusetea unghiilor (unghiera sau foarfeca, pila nemetalica, betisoare pentru cuticule, geluri pentru indepartarea cuticulelor, creme hidratante, lac de unghii cu vitamine, glicerina citrica), poti sa te duci la salon, sa le faci frumoase si, apoi, sa mentii aspectul elegant al mainilor tale.

Instrumente de ingrijire a unghiilor acasa

Distribuie:

Lasă un răspuns