Jocuri de colaborare pentru distractie in familie

Jocuri de colaborare pentru distractie in familie

Jocurile de colaborare sunt un concept nou intrat in Romania. Acestea au menirea de a promova principii precum colaborare, spirit de echipa si compasiune. Prin aceste jocuri, copiii sunt ajutati sa isi stimuleze imaginatia, sa dezvolte creativitatea si sa consolideze increderea in sine. De asemenea, prin aceste jocuri de colaborare, copiii isi dezvolta abilitatile sociale si de colaborare.

Jocuri de colaborare pentru distractie in familie
Jocuri de colaborare pentru distractie in familie

Ce sunt jocurile de colaborare?

Conceptul de jocuri de colaborare se refera la diverse jocuri care se joaca in echipa. La acestea poate participa oricine, indiferent de varsta. Au ca scop dezvoltarea personala si eliminarea ideii de competitie. In cadrul acestor jocuri, nu exista concepte precum “castigator” si “invins”. Prin eliminarea acestor concepte, se diminueaza complexele de inferioritate pe care le resimt copiii atunci cand pierd la un joc.

Jocurile de cooperare ii ajuta pe copii sa se dezvolte din punct de vedere psihologic si relational. Ii ajuta sa invete cum sa gestioneze diversele situatii in cadrul echipei. In aceste jocuri, copiii nu mai sunt pe cont propriu, ci ei invata sa faca parte dintr-un intreg, dintr-o echipa, avand un scop comun.

Jocuri de colaborare pe grupe de varsta

Jocurile de colaborare sunt ideale atat pentru seri petrecute in familie, cat si pentru diverse aniversari si petreceri. Astfel, aceste jocuri sunt organizate pe categorii de varsta si sunt destinate persoanelor care au mai mult de 4 ani.

Aceste jocuri sunt concepute pentru a putea fi jucate de intreaga familie. Ele pun accentul pe logica si invatare, dar si pe distractie. In momentul de fata, exista 12 astfel de jocuri de colaborare, special create pentru diverse categorii de varsta. Astfel, fiecare joc este special conceput pentru o anumita categorie.

Toate aceste jocuri de colaborare fac parte din categoria Board Games. Printre aceste jocuri exista unele de fantezie, de memorie, sau de strategie. Astfel, fiecare categorie de varsta poate gasi jocul potrivit, care sa ii stimuleze pe jucatori in anumite feluri.

Instructiuni de folosire

Jocurile de cooperare, asa cum se intelege si din denumire, sunt create pentru ca jucatorii sa joace impreuna, nu unii impotriva celorlalti. Astfel, scopul final nu etse acela de a exista un castigator, ci de a obtine un rezultat benefic pentru echipa.

In functie de cerintele jocului, fiecare joc in parte este dotat cu piesele necesare. Printre acestea, se numara tabla de joc, zaruri, diverse carti si pioni. De asemenea, fiecare joc contine regulamentul jocului.

Beneficiile jocurilor de colaborare

Fiecare joc necesita crearea unei strategii care sa ajute echipa sa obtina un rezultat bun la final. Chiar daca este eliminata competitia si inlocuita cu munca in echipa, aceste jocuri asigura distractia pentru toate varstele si categoriile de persoane. Astfel, va puteti petrece timp pretios impreuna cu copiii, jucandu-va impreuna si invatandu-I sa gaseasca cele mai potrivite solutii pentru diversele situatii la care sunt expusi. Astfel, ei vor invata sa isi foloseasca imaginatia pentru a-si atinge scopul.

Cu ajutorul acestor jocuri, copiii vor invata ca triumful este la fel de valoros, chiar si atunci cand este obtinut impreuna cu o echipa, si nu individual.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *