Cele mai eficiente metode pentru a-ti disciplina copilul

Daca esti mama stii foarte bine la ce ma refer. In mod sigur vei gasi o gramada de showuri TV, sfaturi de mama sau colegi care vor incerca sa te invete cum sa corectezi comportamentul copilului tau dar pana la urma care sfaturi sunt cele mai utile?

Probabil ca ai incercat de mai multe ori diverse metode precum: certatul, oferirea de recompense, lipsirea copilului de anumite activitati care in faceau placere, obligarea copilului sa-si cere scuze si altele… Intrebarea este de ce nu au functionat? La intrebarea aceasta voi incerca sa va raspund pe parcursul acesui articol prin detaliera celor doua exemple de mai jos.

  1. Poate cea mai uzuala metoda de pedepsire este trimiterea copilului in camera lui pentru a medita la cele facute. Sunt singura ca si voi ati apelat la aceasta metoda macar odata. Cred ca principalul motiv pentru care acesta metoda este atat de populara este data de faptul ca ne este noua mai usor sa evitam lovirea copilului, si sa ne dam un ragaz sa ne calmam. Totusi, aceasta metoda nu ajuta cu nimic la corectarea comportamentului copilului, ba chiar mai mult, duce la crearea unei relatiii de lupta intre tine si copil, si neglijeaza educarea efectiva a celui mic.
  1. Oferirea posibilitatii copilului de a-si corecta greseala. Desi este o metoda buna la inceput, si probabil ca efectele vor fi cele dorite, pe termen lung te vei lovi de mai multa reticenta din parte lui. Timpul de recunoastere si remediere a greselii va creste, si in final copilul nu va intelege exact care a fost lucru pe care nu l-a facut bine si se va razvrati.

Desi si tehnicile folosite pana acum sunt utile, cred ca cel mai bun mod de a va educa copilul este prin a fi mereu langa el cand are nevoie de noi din punct de vedere emotional, prin puterea exemplului si prin a fi concisi si constanti in sfaturile si deciziile pe care le luam.

Distribuie:

Lasă un răspuns