Mituri babesti despre cresterea copiilor. Ce sa NU faci! – Partea a II-a

copiii

Dupa cum v-am promis in articolul anterior, am revenit cu partea a doua a miturilor babesti despre copii si cresterea lor. Daca nu ati ramas uimiti in prima parte, pregatiti-va sa fiti acum!

Pe principiul „Mare ti-e gradina, Doamne!, poftiti de va amuzati!

 

Ce mituri babesti despre bebelusi am mai auzit

  • Trebuie sa scoti bebelusul de cap din cadita, pentru a i se lungi gatul!

Asta e unul dintre cele mai terifiante si groaznice mituri babesti pe care l-am auzit in viata mea. Cum, Doamne, iarta-ma, sa faci asa ceva? Cum sa apuci un bot de om de cap si sa ii lungesti gatul? NU faceti asa ceva si nu lasati pe nimeni sa faca asta copilului vostru!

 

  • Lasati bebelusul sa planga, sa isi formeze plamanii! Si sa nu se invete rasfatat.

9 luni a stat in burtica ta. Ti-a auzit inima batand, ti-a auzit vocea, ti-a simtit mangaierile. Apoi, deoadata a patruns intr-un mediu ostil, in care nu cunoaste pe nimeni, tu fiind singura lui constanta. Nu stie sa isi exprime emotiile decat prin plans. Tu trebuie sa fii langa el, sa il alinti, sa il tii in brate, sa te simta aproape. Nu se va invata nici rasfatat si plamanii i se vor dezvolta oricum, fii fara grija!

 

  • Puneti-i cereale sau gris in laptele de seara, pentru a nu se trezi noaptea!

Bebelusul nu trebuie indopat! El trebuie hranit la cerere. In niciun caz solutia nu e sa il indopi inainte de somn. E posibil sa doarma chiar si mai prost, pentru ca are burtica prea plina.

 

  • Copiii trebuie pupati numai in somn, sa nu si-o ia in cap.

Afectiunea  nu se ofera cu portia, ci neconditionat. Voua v-ar placea ca sotii vostri sa va pupe numai prin somn, sa nu va dati seama? Daca v-o luati in cap, altfel? Va iubiti copiii. Aratati-le-o si lor!

 

  • Mamele trebuie sa mestece mancarea bebelusului!

Nu, nu si iarasi nu! Exista atatea solutii sa ii pasati mancarea, nu mai faceti asta! Daca nu aveti blender, o furculita e intotdeauna de ajutor. Sau ii puteti da o bucatica in mana, sa o molfaie singur, daca il supravegheati atent.

 

Voi cu ce mituri babesti va confruntati?

 

Distribuie:

Lasă un răspuns