O mancare pe care copii tai o vor iubi cu siguranta, si se vor distra fi gatind-o.
Ingrediente:
- 400 de grame de spaghete din cereale integrale
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 linguri de parmezan cu continut redus de grasime
- 1 ou batut
- O jumatate de cana de branza ricotta
- O jumatate de ceasca de ceapa tocata
- O jumatate de cubulete de ardei rosu sau verde
- O jumatate de kilogram de carne de curcan
- 1 conserva de rosii tocate
- O jumatate de lingurita de busuioc uscat
- O jumatate de lingurita de oregano uscat
- Un sfert de ceasca de mozzarella tocata
Instructiuni:
Adulti: Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Se pulverizează in tava pentru placinte putin de ulei.
Adulti: Gatiti spaghetele în conformitate cu instrucțiunile de pe punga fara a adauga sare in apa. Cand pastele sunt fierte, scurgeti apa si lasati spaghetele in oala, dar nu pe foc.
Copii: Amesteca uleiul cu parmezanul, oul batut si spaghetele fierte pana se omogenizeaza.
Impreuna: Turnati amestecul de spaghete in tava. Folosind degetele sau o lingură, imprastiati amestecul uniform, pe fundul si laturile tavii, pentru a forma o crusta.
Copii: Cu o lingura de lemn, imprastiati branza ricotta peste partea de jos a crustei
Adulti: Taiati ceapa si ardeiul. Puneti ceapa, ardeii și carnea de curcan tocata intr-o cratita la foc mediu. Se amesteca si se fierbe pana cand curcanul incepe sa se intrepatrunda. Este posibil sa fie necesar sa adaugati putina apa pentru a evita lipirea de cratita a mancarii.
Impreuna: Dechideti conserva cu rosii decojite si adaugati rosiile, pasta de tomate, busuiocul si oregano in tigaie. Lasatile pe foc timp de mai multe minute pana cand totul este bine intrepatruns si incalzit.
Copii: Imprastie cu grija amestecul din carne de curcan peste branza ricotta deja pusa in tava de placinta.
Impreuna: Puneti placinta gata asamblata la cuptor pentru 20 de minute
Impreuna: Scoateti placinta din cuptor. Cand inca este fierbinte presarati mozzarella peste placinta scoasa din cuptor. Se mai lasa la cuptor timp de inca 5 minute sau pana cand branza se topeste si capata o culoare rumena. Se lasa un pic sa se raceasca dupa care se taie in felii si se serveste.
Pofta buna!