Sandwich-uri crocante din paine prajita cu ciocolata

Ciocolata topita intre doua bucati de paine crocanta cu aroma de portocale si scortisoara. Ce poate fi mai delicios si sanatos in acelasi timp pentru micul dejun ?!

Ingrediente:

O cana si jumatate de lapte de soia cu vanilie sau lapte degresat

2/3 de ceasca de suc proaspat stors de portocale

1 lingurita de scortisoara

3 linguri de sirop de artar

1 galbenus de ou

100 de g de ciocolata bucati

8 felii de paine din cereale integrale

2 cani si jumatate de cererale crocante din orez

Putin ulei pentru a unge tigaia

1 banana taiata felii

Indicatii pentru preparare :

Impreuna: Bateti laptele impreuna cu sucul de portocale, scortisoara, siropul de artar si galbenusul de ou intr-o farfurie mare.

Adulti: Intr-un castron mic, se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde in intervale de 10 secunde amestecand dupa fiecare pauza. Daca nu aveti cuptor cu microunde puteti topi ciocolata pe aragaz la foc mic, amestecand continuu.

Copii: Pun cereale de orez într-un castron. Imprastie un strat de ciocolata topita pe jumatate din feliile de paine si inchid fiecare sandwich cu feliile de paine ramase.

Impreuna: Treceti fiecare sandwich prin amestecul de lapte si portocale lasand-ul sa stea cate 10 secunde pe fiecare parte. Dupa ce se da prin lapte se da sandwich-ul prin orezul crocant pe fiecare parte. Repetati si cu restul de  sandwich-uri ramase.

Adulti: Cand sandwich-urile sunt asamblate, se pregateste o tigaie cu putin ulei si se pune la foc mediu-mare. Puneti fiecare sandwich in tigaie si lasati-l pe fiecare parte cate 3-4 minute sau pana cand ambele parti capata o culoare maro auriu. Dupa ce sunt gata puneti pe fiecare sandwich felii de banane si sirop de artar.

Potrivit pentru copii cu varstele intre 8 si 11 ani.

Pofta mare si distractie placuta !

Distribuie:

Lasă un răspuns