Reteta simpla – Caras la cuptor cu lamaie

peste la cuptor cu lamaieO reteta foarte usoara pentru oameni mari, data viitoare revenim cu o retata pentru bebei. Mi-a luat in jur de 40 de minute pentru a-l gati, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, important este sa ai pestele, pentru restul poti improviza.

Ai nevoie de – 1-2 pesti (caras – in jur de 10 lei/kg – in Real)

– o lamaie

– condimente (busuioc, cimbru, sare)

peste cu lamaie

Inainte de toate se curata pestele de solzi, se taie capul si coada, se spala bine dupa care putem incepe pregatirea acestuia. Pe un tocator se aseaza pestele si se fac patru crestaturi pe ambele parti, vezi poza din stanga. Se amesteca intr-un castron zeama de la jumatate de lamaie cu toate condimentele, pune cate putin din fiecare, amesterul se toarna peste peste. In crestaturi se pun feliute de lamaie, poti pune lamaie si in interiorul pestelui.

Se pune ulei si apa intr-o tava, preferabil una care nu lipeste, se aseaza pestele, eu acopar oala cu o folie de staniol, fierbe mai repede si iese mult mai aromat. Pofta buna!

Distribuie:

One comment