Personalizarea inelului de logodna

De secole, inelul de logodna este un element esential al cererii in casatorie si in acelasi timp simbolizeaza promisiunea de matrimoniu. Inelul cu diamante, si mai ales solitarul, este vazut ca inelul de logodna prin excelenta, inca de la sfarsitul secolului XIX. Atat diamantul, care este cel mai rezistent material prezent in natura, regele pietrelor pretioase, cat si cercul infinit al inelului simbolizeaza iubirea fara sfarsit.

images (20)

Cea mai dorita intrebare a tuturor fetelor si femeilor in toate epocile, intrebarea clasica a cererii in casatorie, a fost mereu acompaniata de inelul de logodna, facut pe masura degetului persoanei iubite. Cele mai profunde sentimente din lume sunt simbolizate de acest inel in cel mai elegant mod posibil.

Pe internet pot fi intalnite diverse aplicatii de tipul „creeaza propriul tau inel”, iar in acest fel se poate ajunge la acel inel care sa respecte gusturile si preferintele destinatarului. Astfel, se poate alege piatra potrivita, metalul preferat care sa scoata in evidenta calitatile si stralucirea pietrei. De asemenea, se poate adauga si o inscriptie personalizata pe banda inelului, care poate fi din aur alb, rosu, galben, dar si din platina. Si in acest fel, cu numai cateva click-uri si aceste aplicatii, se poate crea inelul de logodna care respecta personalitatea si simbolizeaza iubirea vesnica.

Un astfel de program permite clientului sa aleaga o gema dintr-o gama extrem de variata, de peste 250000 de modele si tipuri. Exista mai multe tipuri de taieturi, insa cel mai solicitat este clasicul briliant; cu toate acestea, exista si o multime de alte forme superbe, fiecare cu caracteristicile si calitatile proprii. Pentru o calitate superioara a diamantului este decisiva mana expertului care a taiat-o, deoarece numai astfel sunt scoase in evidenta luciul si stralucirea diamantului.

Importanta este si puritatea diamantului incastrat. Diamantul fara imperfectiuni, FL, este cel mai apreciat din lume, dar cele mai solicitate sunt cele care contin doar mici intruziuni, SI2. Pentru culoare sunt apreciate aceleasi criterii, iar culorile cele mai consiliate sunt cele care variaza intre D si H.

Caratele se refera la greutatea gemei, fiind in stransa legatura si cu pretul acesteia. Odata cu achizitia diamantului se poate solicita si eliberarea unui certificat de autenticitate, eliberat de o institutie abilitata.

In momentul in care s-a gasit gema ideala pentru inelul de logodna, se va alege una din numeroasele montaturi disponibile, se poate alege materialul din care aceasta sa fie facuta, masura si incastratura.

In cazul in care se doreste, se pate adauga si un text care sa fie incis pe partea interioara a fasei inelului.

Distribuie:

Lasă un răspuns