Produse cosmetice- sfaturi de cumparare

Alegerea unor produse cosmetice este o sarcină importantă ce trebuie realizată cu mare atenţie, întrucât acestea pot îmbunătăţi starea de sănătate a pielii sau, dimpotrivă, pot produce alergii cutanate grave. Specialiştii atrag atenţia că efectele benefice ale produselor de îngrijire se observă doar în cazul în care acestea sunt alese corect. Şamponul de păr, balsamul nutritiv, crema  de protecţie solară, loţiunea de curăţare, crema nutritivă pentru ten, rujul de buze, fondul de ten sau lacul pentru unghii trebuie alese cu mare atenţie pentru a te bucura de efectele benefice ale acestora.

Perioada anului, tipul pielii, natura produselor, preţul sunt câteva detalii de care trebuie să ţii seama dacă doreşti să te bucuri în orice moment de un aspect cu adevărat impecabil. Iată câteva reguli care să îţi uşureze sarcina de a alege cosmeticele perfecte.

Alege produse cosmetice în funcţie de tipul pielii

produse cosmetice pentru femei

Este important să cunoşti câteva detalii cu privire la pielea şi părul tău. In acest fel vei spori frumuseţea naturală şi te vei bucura de un aspect sănătos. Dacă ai un ten uscat, este important să foloseşti produse bogate în apă care hidratează corect şi îmbunătăţesc elasticitatea membranelor celulare. Tenul gras trebuie curăţat mai des, de altfel produsele folosite trebuie să fie bogate în elemente nutritive, dar şi în substanţe care controlează producţia naturală de sebum. Persoanele cu ten normal se pot considera fericite, întrucât pielea şi părul pot fi îngrijite cu uşurinţă, fără bătăi prea mari de cap, fără a integra în rutină zilnică produse speciale. Trebuie menţionat că un ten matur îşi pierde din elasticitate, deci cosmeticele folosite trebuie să fie bogate în vitamine (A, E, C), dar şi în substanţe care menţin fermitatea pielii.

Foloseşte produse bio, sunt mai prietenoase cu organismul şi mediul

Integrarea în rutina zilnică a produselor BIO nu este un trend de moment, numeroase studii au demonstrat că produsele cosmetice bio sunt mai prietenoase cu organismul. Cei ce aleg să folosească cosmetice bio au risc mult mai mic de a dezvolta alergii cutanate şi respiratorii. Acestea sunt eficiente şi pot fi folosite pe termen lung fără că efectele să se diminueze în timp.

Citeşte etichetele cu mare atenţie

Este important să cunoşti ingredientele ce intră în compoziţia produselor cosmetice, multe pot fi inofensive, multe pot modifica caracteristicile pielii. Insă sunt şi substanţe  care, pe termen lung, pot avea efecte devastatoare şi pot favoriza înmulţirea celulelor cancerigene. Tot citind eticheta poţi afla dacă produsul ales este potrivit pielii/părului tău, întrucât producătorii menţionează clar pe etichetă modul și frecvența de utilizare, dar şi pentru ce este recomandat preparatul cu pricina.

Alege cosmetice cu grad ridicat de protecţie

În sezonul cald este esenţial să îţi protejezi pielea de radiaţiile UV tot mai agresive. Alegând cosmetice cu factor de protecţie ridicat, creezi o barieră eficientă împotriva unor boli mortale, precum cancerul de piele. Specialiştii atrag atenţia că produsele cu factor de protecţie UV ridicat trebuie folosite zilnic, nu doar în zilele în care faci plajă sau mergi la piscină. Mâinile, fața, umerii, gâtul şi părţile care intră în contact direct cu radiaţiile soarelui trebuie protejate!

Alege cosmetice cu efecte reparatoare

Când vine vorba de îngrijirea unghiilor şi a părului este important să te orientezi către produsele cu efecte reparatoare! Ţesuturile din aceste zone se degradează rapid în urma acţiunii factorilor externi, iar aspectul inestetic îţi zdruncină încrederea şi stima de sine. Dacă doreşti să te bucuri de un aspect impecabil pe termen lung, este important să înlocuieşti gelul agresiv cu un lac de unghii bio, mai prietenos şi mai blând cu unghiile tale. De altfel, şi tratamentele dure pentru păr, realizate prin folosirea repetată a ustensilelor cu aer cald şi a substanţelor cu efecte toxice, trebuie înlocuite cu produse naturale care asigură un aspect sănătos și strălucitor pe termen lung.

Verifică cu atenţie magazinul din care faci cumpărături

Imaginea magazinului este un detaliu care atestă calitatea produselor. În cazul magazinelor fizice este important ca produsele cosmetice să fie depozitate corespunzător, ordonate corect în categorii. Un magazin cu rafturi dezordonate şi produse cu etichete şterse trebuie să îţi dea de gândit. Este important să nu cumperi decât cosmetice depozitate în ambalaje sigilate, nu unele desfăcute care îşi pierd în timp din proprietăţi.

Dacă alegi să achiziţionezi produse cosmetice din magazine virtuale, caută cu atenţie opiniile altor clienţi, magazinele care îşi respectă clienţii au de obicei aprecieri pozitive.

Analizează cu atenţie preţurile

Nu te lăsa tentată de chilipiruri când vine vorba de produse cosmetice. Este important să cunoşti faptul că produsele de calitate sunt mai costisitoare, iar preţurile ridicol de mici trebuie să  te pună în gardă.

Distribuie:

Lasă un răspuns