Renasterea Culturii în Vama Buzăului: Teatrul ca ProMotor al Dezvoltării și Incluziunii

Renasterea Culturii în Vama Buzăului: Teatrul ca ProMotor al Dezvoltării și Incluziunii

Comuna Vama Buzăului se pregătește să renască în lumina culturală, aducând teatrul în centrul atenției ca instrument de educație și dezvoltare personală. Acest proiect inovator are ca obiectiv principal revitalizarea scenei teatrale locale, cu implicarea activă a tinerilor și a comunității locale, pentru a produce patru spectacole teatrale în decursul a două luni.

Prin intermediul unor ateliere artistice diverse, participanții vor fi inițiați în lumea teatrului, acumulând cunoștințe esențiale în domenii precum regia, actoria, scrierea dramatică și multe altele. Aceste ateliere se vor desfășura pe parcursul a zece sesiuni în perioada septembrie-octombrie 2023.

In luna decembrie 2023 se va organiza cel mai mare eveniment si spectacol al acestui proiect. Pe lângă cele patru spectacole produse de tinerii și localnicii din Vama Buzăului, vom avea privilegiul de a admira și două spectacole puse în scenă de trupele de adolescenți din Brașov și Buzău.

Promovarea incluziunii, diversității și toleranței prin intermediul artelor este o valoare centrală a acestui proiect. Scopul nu este doar de a aduce arta mai aproape de oameni, ci și de a genera o dezvoltare culturală durabilă, consolidând în același timp ecosistemul cultural și natural local.

teatru tanar in Vama Buzaului Brasov
teatru tanar in Vama Buzaului Brasov

Proiectul se remarcă prin focusul său asupra creării unui mecanism sustenabil pentru producția și promovarea producțiilor teatrale locale, cu implicarea activă a comunității și cu sprijinul Primăriei Vama Buzăului.

Pentru cei interesați să se alăture acestui proiect, vă invităm să completați un formular online disponibil la adresa: https://forms.gle/5ADZKmeB2oSCZMpE8

Proiectul reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii și locuitorii din Vama Buzăului de a descoperi și redescoperi magia teatrului, învățând și colaborând cu profesioniști din domeniu. Ne așteptăm la o participare activă și entuziastă și sperăm că evenimentele noastre vor atrage un număr semnificativ de spectatori, semănând semințele pentru viitoare inițiative culturale. Urmați-ne paginile de social media https://www.facebook.com/teatrunarvamabuzaului respectiv https://www.instagram.com/teatrutanarvamabuzaului/ pentru a fi la curent cu toate noutățile acestui proiect.

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Distribuie:

Lasă un răspuns