Robotica pentru copii- de ce sa iti inscrii copilul la astfel de cursuri

Copilul tau este fascinat de diverse aparate? In lipsa ta le dezmembreaza pentru a vedea ce se afla in interior, dar nu mai stie sa le monteze la loc? S-ar putea ca micutul tau sa aiba o inclinatie spre tehnologie, mai exact robotica. Noi iti explicam de ce cursurile de robotica au beneficii vizibile pe termen lung pentru copilul tau!

Robotica copii

            Robotica este stiinta care se ocupa cu realizarea si programarea robotilor si intocmai acest lucru va invata si copilul tau. Poate parea dificil, insa pentru ei este totul doar o joaca! Daca micutul tau are o curiozitate innascuta si cand priveste un obiect electronic se gandeste ,,oare ce s-ar intampla daca?”, cel mai probabil are o minte axata pe tehnologie si stiinte exacte. Tinand cont cat avans tehnologic iau aparaturile in ziua de azi si cat de bine sunt platite slujbele care se folosesc de stiinte, ar fi pacat sa nu ii incurajam copilului talentul natural, nu-i asa?

            Prin intermediul roboticii, scolarii invata cum functioneaza diverse aparaturi si, mai ales, cum sa le monteze la loc dupa aceea. Astfel, lectiile de robotica isi propun sa portretizeze relatia de cauza-efect si ce se intampla daca apasam fiecare buton sau demontam rotite si suruburi. Asa, atunci cand strica o jucarie, copilul va sti sa o repare la loc pana se intorc parintii de la munca.

Cursuri robotica copii

            In cadrul lectiilor de robotica, micutii isi dezvolta foarte mult latura personala fiindca lucreaza asupra curiozitatii si creativitatii. Acestia sunt indemnati sa greseasca pentru a intelege si accepta consecintele actiunilor noastre. Astfel, in momentul in care vor gresi, nu li se va mai parea un capat de lume, ci se vor concentra mai degraba asupra posibilelor solutii. Participatii invata sa rezolve probleme in timp ce se joaca.

            Cursurile de robotica dezvolta abilitati tehnice si sunt potrivite pentru toti copiii care inteleg conceptul de construire, ca un joc de Lego. Copilul tau se integreaza greu in colectivitate si isi face greu prieteni? In timpul lectiilor de robotica, scolarii sunt organizati in grupuri si au diverse exercitii si cerinte de indeplinit. Astfel, sunt nevoiti sa socializeze si se creeaza inevitabil prietenii.

            Atunci cand strica un obiect, copilul incearca trairi negative, de tristete, vina, dezamagire, iar atunci cand se intampla des, pentru o perioada lunga de timp, se creeaza fisuri in stima de sine. Aceasta problema este rezolvata pe parcursul lectiilor de robotica, deoarece copiii sunt invatati cum sa rezolve probleme, iar de aici vine si mandria de a reusi sa duca la bun sfarsit cerintele primite. Scolarul prinde incredere in sine si o transmite si celor din jurul sau.

            O cariera in domeniul tehnologiei nu mai tine de viitor, asa cum o vedeam pana acum cativa ani, ci mai degraba este un aspect al prezentului. In trecut nu detineam atata tehnologie, iar acum problema este ca avem mai mult decat suficienta, dar nu stim sa o intelegem. Se investesc sume considerabile in tehnologie, care duc la salarii multumitoare si o deschidere profesionala fantastica. Acest lucru inseamna ca, in viitor, daca baiatul/fata ta opteaza pentru o reconversie profesionala, va avea o plaja larga de slujbe, date fiind cunostintele de tehnologie pe care le acumuleaza acum.

Cursuri programare copii

            Odata ce scolarul intelege cum functioneaza tehnologia, ii va fi infinit mai usor sa migreze spre alte ramuri ale stiintelor exacte, precum programarea, care s-a nascut din informatica. Fara sa realizeze, cel mic invata matematica si fizica si incepe sa-si deschida orizontul privirii catre mediul inconjurator si cum functioneaza el.

            Sunt dezvoltate abilitati de leadership, adica elevul va fi capabil sa preia responsabilitati, sa le duca la capat cu brio si sa conduca si organizeze o echipa de colegi. Informatia inseamna putere, spunea un vechi proverb. Cei care sunt buni lideri sunt greu de manipulat, ei sunt cei care dau trendul in piata in domeniul lor. Scolarul care studiaza functionalitatea tehnologiilor devine increzator, optimist, dar realist, iar acestea sunt aspecte esentiale pentru un adult de succes.

            Indiferent de activitatea la care il inscrii pe cel mic, fie ea robotica, programare sau informatica, este esential sa il ghidezi spre ceva care ii dezvolta capacitatea cognitiva si emotionala. Atunci cand facem ce ne place, nu simtim ca muncim. Asadar, cursurile care se desfasoara sub forma de jocuri sunt cele mai atractive pentru copii.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *