Sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci

Sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci

Sarmalele reprezinta una dintre mancarurile de baza de la noi din tara. Insa ce te faci atunci cand tii post sau cand esti vegetarian? Ei bine, faptul ca preferi mancarea vegetariana nu trebuie sa te tina departe de sarmale, daca acestea sunt pe gustul tau. Asta pentru ca poti prepara sarmale vegetariene. Exista diverse retete de sarmale vegetariene, astfel ca poti alege acea reteta care se potriveste cel mai bine gusturilor tale. Noi iti vom prezenta o reteta de sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci.

Sarmalele vegetariene sunt delicioase si pot fi consumate atat in perioadele de post, cat si in general. Sunt ideale pentru persoanele care prefera mancarurile vegetariene. Reteta de sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci este cu adevarat deosebita, datorita aromei specifice pe care nucile o vor da sarmalelor.

Poti consuma sarmale vegetariene si daca esti la dieta sau ti-ai propus sa urmezi un stil de viata mai sanatos, consumand mancare mai usoara. Se stie ca sarmalele nu sunt tocmai o mancare usoara, insa daca inlocuiesti carnea cu ciupercile, te vei putea bucura de preferatele tale sarmale, chiar si atunci cand vrei sa uiti de carnea din mancaruri. Asadar, iata o reteta care iti va oferi cele mai delicioase sarmale vegetariene pe care le-ai mancat vreodata.

Sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci
Sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci

Sarmale vegetariene cu ciuperci si nuci

Ingrediente

  • 1 varza murata, de preferinta cu foi mari
  • 300g ciuperci
  • 1 cana orez
  • ½ cana miez de nuca
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe potrivite
  • 4-5 linguri ulei
  • 9-10 linguri suc de rosii
  • Boia
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Marar
  • Patrunjel

Mod de preparare

Taie ciupercile in cuburi mici. Toaca marunt ceapa si miezul de nuca. Rade cat mai mic morcovul si pastarnacul.

Inainte de a incepe pregatirea, spala orezul si pune-l in apa calduta, unde il vei lasa pana in momentul folosirii.

Inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Cand ceapa devine sticloasa, adauga morcovul, pastarnacul si ciupercile si continua sa le calesti pana cand scade zeama lasata de ciuperci.

Scurge orezul de apa si adauga-l la restul compozitiei. Adauga 4-5 linguri de suc de rosii si miezul de nuca. Amesteca bine timp de 2-3 minute, iar apoi opreste focul. Adauga sare, piper, cimbru, boia dulce si iute, marar si patrunjel tocat. Lasa compozitia sa se raceasca.

Desfa frunzele de varza murata si taie-le nervurile groase, pentru a putea infasura sarmalutele. Daca frunzele sunt mari, taie-le in doua, pentru a reusi sa faci sarmalute mai mici. Ai grija cum le infasori, pentru a te asigura ca va ramane continutul in frunza. Dupa ce le-ai infasurat, aseaza-le in straturi in oala. Intre straturile de sarmalute, presara cimbru si pune 1-2 linguri de suc de rosii. Aseaza pe fundul oalei si deasupra sarmalelor un strat de varza tocata. Umple oala cu apa fierbinte, atat cat sa acopere bine sarmalele.

Lasa-le la fiert pe foc timp de 15-20 de minute, pana scade putin din apa din oala. Apoi pune oala la cuptor si las-o acolo timp de 20-25 de minute. Se servesc calde, cu mamaliguta. Dupa preferinte, sarmalele vegetariene pot fi consumate si cu smantana, daca dieta si gusturile tale alimentare permit acest lucru.

Pofta buna!

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *