Stiai ca somnul spune multe despre tine?

Somnul este o stare fiziologica periodica si reversibila, caracterizata prin suprimarea temporara a constientei. Tot in timpul somnului se reduce partial sensibilitatea si se incetinesc functiile vietii organice. Asta este definitia academica. Stim cu totii ca avem nevoie de somn pentru a ne incarca bateriile si pentru a nu ne prabusi din picioare. 

Somnul ne este indipensabil. Dar te-ai gandit vreodata la ce spune pozitia ta preferata de somn despre tine? Este adevarat mitul somnului de frumusete? Stiai ca somnul spune multe despre tine?

Stiai ca somnul spune multe despre tine?

Stiai ca somnul spune multe despre tine?

Somnul de frumusete mi se parea a fi o scuza folosita de cei care doreau sa traga un pui de somn. Ei bine, nu e asa. Specialistii afirma ca in ultimii o suta de ani ne-am redus timpul alocat somnului cu vreo doua ore. Ti se pare putin? Sa stii ca nu e asa. Lipsa somnului se vede in atentia scazuta, pe chipul nostru. Stiai ca cel mai bun tratament anticearcane este somnul de opt ore atat de recomandat?

Stiai ca somnul spune multe despre tine?

Cum exista specialisti pentru fiecare domeniu, nici somnul nu a scapat neanalizat. Se estimeaza a fi patru categorii de pozitii preferate de somn, dar eu cred ca nu au analizat persoanele potrivite. 🙂

  • dormitul pe spate – inseamna ca sunteti o persoana destul de relaxata. Aceasta pozitie denota o mare incredere in sine, bucuria de a acumula noi cunostinte. Aveti grija! Intre incredere si aroganta este o linie extrem de fina!
  • dormitul pe burta – oamenii care prefera aceasta pozitie de somn sunt cei care sunt gata sa preia controlul. Fie ca vorbim de viata personala sau de orice domeniu, ei sunt buni conducatori. De asemeni, pozitia aceasta spune despre noi ca suntem incapatanati si ca nu suportam prea bine criticile.
  • dormitul in pozitie fetala – pozitia aceasta de somn indica faptul ca acesti oameni sunt timizi. Nu sunt fanii confruntarilor pe fata si au mereu nevoie de cineva care sa le pazeasca spatele. Ba chiar prefera sa doarma langa perete, fapt care indica nevoia de a se sprijini pe altcineva.
  • dormitul pe o parte – oamenii care adopta aceasta pozitie de somn sunt oameni relaxati si demni de incredere. Sunt oamnei cu o minte analitica si pot face fata cu brio greutatilor vietii.

Si, bineinteles, mai exista cei care dorm oricat, oricum si pe oriunde apuca. Voi din ce categorie faceti parte? Va regasiti in descrierile pozitiei de somn preferate?

Distribuie:

Lasă un răspuns