Supa Confetti

Reteta de mai jos este o reteta care poate fi preparata de catre copii fara prea mare dificultate, dar totusi ajutorul unui adult ar fi necesar in masura in care este nevoie de folosirea aragazului/cuptorului si a unui cutit pentru tocat.

Ingrediente:

       2 lingurite de ulei

       2 cesti de morcovi taiati cubulete

       ½ de cana de varza tocata

       ¼ de cana de ceapa tocata

       ¼ de ceasca de telina tocata

       ½ de lingurita de piper negru

       3 ½ cesti de apa

       2 linguri de patrunjel proaspat tocat

       ½ kg de mazare

       ½ kg de sunca de curcan

       ½ lingurita de sare

Echipamente

       – O oala mare

       – Aragaz/ cuptor

       – Linguri

Instructiuni:

1. Puneti o oala mare pe foc. Lasati flacara la foc mediu. Adaugati uleiul, ceapa tocata marunt, telina tocata marunt si amestecati in ele pentru a nu se arde. Se lasa pe foc pana cand capata o culoare usor transparenta.

2. Adaugati, morcovul taiat cuburi, sarea si piperul si mai lasati-le pe foc mestecand in continuu timp de inca 2-3 minute.

3. Se adauga mazarea care este de preferat sa fie prefiarta sau congelata si apa, si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 25 -30 de minute.

4. Cand mazarea si morcovul sunt fierte se adauga sunca de curcan si varza toata si se mai lasa sa dea in clocot inca 10 minute, sau pana cand varza este fiarta.

5. Condimentati dupa gust si va puteti bucura de ea!

Pofta buna!

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *