Top 3 greseli frecvente in ritualul de baie al bebelusului

Ritualul de baie al bebelusului este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont. Multi dintre parinti isi pot pune intr-un real pericol copiii atunci cand nu acorda atentia cuvenita sau ii lasa nesupravegheati.

Afla si tu despre cele mai frecvente 3 greseli in ritualul de baie al bebelusului si bucura-te de o experienta minunata!

  1. Neverificarea temperaturii apei din cadita

Una dintre cele mai des intalnite greseli este cea in care parintele nu obisnuieste sa verifice temperatura apei din cadita. Bebelusii au o piele extrem de sensibila, fapt pentru care temperatura prea ridicata le poate provoca arsuri de gradul 1.

O temperatura prea mare in camera sau in apa de baie le suprasolicita organismul. Corpul bebelusilor nu are capacitatea de a-si regla temperatura la fel cum se intampla in cazul adultilor. Aceste variabile le pot influenta major starea si chiar sanatatea. Astfel, se recomanda o temperatura medie a apei, putin mai mare decat cea a corpului bebelusului (mai mult cu 1 grad, maximum 2). In privinta temperaturii camerei, ideal ar fi sa se situeze undeva la 23-24 de grade Celsius.

2. Nesupravegherea bebelusului in timpul ritualului de baie

O alta greseala tot mai des intalnita este nesupravegherea bebelusului. Din cauza neglijentei, care poate fi chiar si de cateva secunde, copilul poate ajunge chiar in situatia de a se ineca.

Intotdeauna daca se intampla sa intervina ceva in timp ce il spalati pe cel mic, trebuie sa il scoateti din apa si sa intrerupeti activitatea. Copilul se poate speria atunci cand este lasat singur, se va agita si chiar lovi. De aceea, fiti foarte atenti, mai ales atunci cand incepeti ritualul de imbaiere a celui mic.

De asemenea, este recomandat sa nu lasati apa curgand atunci cand bebelusul este in cadita. Pot exista fluctuatii de temperatura a apei sau chiar accidente, in cazul in care lasati juniorul nesupravegheat.

3. Utilizarea produselor de baie parfumate

Asa cum subliniam anterior, pielea bebelusului este foarte sensibila. Sampoanele care contin parfum pot irita pielea acestuia. Bebelusii au mirosul lor natural, fapt pentru care medicii recomanda uleiurile naturale.

Pielea unui bebelus are o sensibilitatea mai mare decat ne-am inchipui. De aceea, produsele care contin parabeni si alte ingrediente artificiale ii pot crea reactii alergice. Nu uita ca nu este necesar si chiar nu este recomandat sa iti parfumezi bebelusul.

Specialistii recomanda o atentie sporita asupra ritualului de baie a juniorului. Nu uita sa nu il lasi niciodata nesupravegheat si sa nu te entuziasmezi de produsele diverse din magazine, pentru ca pot reprezenta un real pericol.

Pentru orice neclaritate sau problema este esential sa consulti un specialist!

Distribuie:

Lasă un răspuns