Ulei esential de oregano

Unul dintre cele mai eficiente uleiuri in prevenirea si tratarea unui numar impresionant de boli este uleiul esential de oregano. Originar din bazinul mediteranean, acest ulei a fost folosit de o multime de vindecatori traditionali inca din urma cu cateva mii de ani. Proprietatile sale sunt impresionante iar efectele sunt si mai impresionante. Unul dintre cele mai eficiente uleiuri in prevenirea si tratarea unui numar impresionant de boli este uleiul esential de oregano. Originar din bazinul mediteranean, acest ulei a fost folosit de o multime de vindecatori traditionali inca din urma cu cateva mii de ani. Proprietatile sale sunt impresionante iar efectele sunt si mai impresionante. In uleiul de oregano putem gasi antioxidanti, acizi grasi esentiali, vitamina A, C, E si K, precum si foarte multe minerale, fier, calciu, potasiu sau seleniu. Combinatia tuturor acestor substante este cea care face uleiul o adevarata minune.

Beneficiile pe care le poti descoperi dupa consumul de ulei de oregano sunt urmatoarele:

• Este un puternic antioxidant, ajutand sistemul imunitar. Practic, consumul de oregano este de 42 de ori mai eficient atunci cand vine vorba de antioxidanti, decat consumul de mere;

• Este antifungic si antibacterial. Este unul dintre putinele uleiuri care poate ucide bacteria S. Aureus. Gratie continutului de carvacrol si timol, poate ucide o parte dintre cele mai periculoase bacterii. De asemenea, poate sa fie extrem de util in tratarea candidei.

• Are proprietati anti inflamatorii. O alta substanta prezenta in uleiul esential de oregano este beta-cariofilinul. Este o substanta care inhiba inflamatiile si este deosebit de eficienta impotriva osteoporozei.

• Trateaza infectiile respiratorii. Nu in ultimul rand, uleiul de oregano ajuta la tratarea infectiilor respiratorii. Raceala sau gripa pot fi indepartate destul de usor prin consumul de ulei de oregano, mai ales daca acesta se consuma in cantitati corecte.

ulei de oregano

Distribuie:

Lasă un răspuns