Alimente nocive pentru organism

Daca dau drumul la televizor sunt bombardata de tot felul de informatii despre alimentele cu probleme. Fie ca unele sunt contaminate cu diverse substante sau injectate pentru a se coace mai repede, se pare ca in ultima vreme mai nimic din ce este pe piata nu ar trebui consumat. Si pentru a fi in tema cu subiectul, mai jos aveti cateva alimente pe care le consumam zi de zi si posibilele efecte negative ce le pot avea supra organismului

1. Carnea de pui Pui. Crescuti cu furaj modificat genetic si cu antibiotice, puii pe care ii gasim in magazine in ziua de azi cresc precum Praslea cel Voinic, lucru care este anormal. Se pare ca din cauza acestui mod de crestere puii pe care ii consumam contin o concentratie ridicata de arsenic – care provoaca cancer. Solutia: Optati pentru puii crescuti la tara, chiar daca au carnea mai tare si trebuiesc gatiti mai mult, organismul vostru va va multumi.

2. Dresingul pentru salata gata cumparat din comert contine mult zahar care poate contracara absorbtia de vitamina C, scade imunitatea si absorbtia de calciu si magneziu in organism si ajuta de asemenea si la cresterea in greutate. Cu atatea efecte adverse nu este mai bine sa ne preparam noi singuri dresingul pentru salata?

3. Inghetata. Deliciul zilelor noastre de vara nu este atat de sanatoas pe cat am vrea noi sa credem. Problema este ca la prepararea ingetatei pe care o cumparam din comert se folosesc grasimi care pot duce la blocarea arterelor, iar indulcitorii folositi sunt iarasi daunatori. Daca va place sa gatiti, puteti incerca sa pregatiti inghetata in casa, este geniala, daca nu…cititi macar cu atentie eticheta inainte de a o achizitiona pentru a elimina cat mai multe dintre substantele artificiale folosite.

Pana la urma dupa cum am spus si mai devreme foarte multe dintre lucrurile pe care le consumam nu mai sunt atat de sanatoase, si depinde si de noi sa ne informam pentru a putea alege variantele cele mai sanatoase pentru noi si pentru familia noastra.

Distribuie:

2 comments

  1. Mara says:

    Am inceput sa cumparam carne doar de la tara, luam jumatate de vitel si cateva gaini si ne ajung jumatate de an, preturile sunt cam la fel ca in magazin

Lasă un răspuns