Masajul de relaxare este o practica terapeutica care actioneaza asupra grupelor musculare. Acesta inlatura tensiunea acumulata la nivelul muschilor si provoaca o stare de relaxare profunda. Prin reglarea nivelului de presiune, a miscarilor blande si aromaterapie, intreaga fiinta este armonizata complet. Aceasta practica terapeutica se remarca prin impactul sau vindecator la nivel mental.
Descopera care sunt efectele psihologice ale masajului de relaxare!
Masajul de relaxare reduce stresul cotidian
Programul incarcat, responsabilitatile de la munca si treburile casnice sunt principalii factori de stres din viata cotidiana. Cu trecerea timpului, o persoana acumuleaza numeroase tensiuni pe care le retine in interiorul sau. Din punct de vedere energetic, emotiile negative se acumuleaza in anumite puncte din corp si dezechilibreaza procesele de functionare atat in planul fizic, cat si in cel mental. Prin tehnici reflexogene, masajul de relaxare stimuleaza zonele cele mai afectate si inlatura blocajele energetice. Acesta detensioneaza grupele de muschi si echilibreaza corpul mental.
Masajul de relaxare te ajuta sa ai un somn odihnitor
Stresul cotidian este un factor care afecteaza buna functionare a proceselor de regenerare si a organismului. Acesta influentează si calitatea somnului. Dezechilibrele hormonale, afectiunile psihice, fizice sau temperaturile extreme pot sa reduca intervalul in care o persoana se odihneste. Cauza principala este stresul. Masajul de relaxare actioneaza direct asupra grupelor principale de muschi si stimuleaza punctele reflexogene. In aceste zone, se acumuleaza starile negative pe care le traieste o persoana. Prin stimularea lor, se elibereaza tensiunile acumulate si se armonizeaza fiinta pe planul energetic, fizic si mental. Prin urmare, masajul de relaxare este un remediu eficient pentru tulburarile de somn.
Masajul de relaxare inlatura anxietatea si depresia
Masajul de relaxare actioneaza asupra grupelor de muschi. Fiecare parte din corp are asociat un punct reflexogen, iar stimularea sa provoca o anumita emotie. Masajul de relaxare imbunatateste nivele de serotonina si dopamina. Prima este un neurotransmitator care regleaza starile de calm si relaxare, iar a doua se ocupa de centrele de placere si recompensa. Odata ce nivele de serotonina si dopamina cresc, persoana va resimti o stare profunda de bine. Din acest motiv, masajul de relaxare poate fi folosit si ca o forma terapeutica pentru inlaturarea anxietatii si depresiei. Prin stimularea punctelor reflexogene, se echilibreaza centrele energetice, procesele de functionare ale organismul si, automat, starea emotionala a persoanei.
Masajul de relaxare te ajuta sa te simti mai energic
Programul incarcat si stresul cotidian provoaca o stare pregnanta de oboseala. Acestea se acumuleaza la nivelul punctelor reflexogene si creeaza blocaje energetice. Odata cu aparitia lor, persoana se va simti constant obosita si letargica. Prin stimularea punctelor reflexogene, masajul de relaxare elibereaza starile acumulate si echilibreaza persoana pe cele trei planuri: fizic, mental si energetic. Odata ce fiinta a fost armonizata, se restabileste nivelul normal de energie.
Asadar, masajul de relaxare nu are doar efecte miraculoase din punct de vedere fizic, cat si mental. Datorita proprietatilor sale vindecatoare, aceasta practica terapeutica reduce stresul cotidian, te ajuta sa ai un somn odihnitor, inlatura anxietatea si depresia si iti ofera un nivel normal de energie.