Retelele sociale si viata de cuplu

Fara indoiala, modul in care comunicam s-a schimbat foarte mult. De fapt, se schimba in fiecare zi.. Facebook, Twitter, Whatsapp etc, in ultimii ani am descoperit noi platforme de a intra in contact cu oamenii dragi, noi modalitati de a vedea lumea. Dar cum afecteaza acestea relatiile de cuplu?

Facebook este fara indoiala cea mai accesata retea sociala si, in ciuda avantajelor sale, poate fi de asemenea un subiect de discutie daca nu este utilizata corespunzator. Trebuie sa-ti impartasesti viata pe un perete online? Este necesar sa-ti inchizi contul de Facebook?

Fara nicio indoiala Facebook este o sursa inepuizabila de informatii cu privire la partenerul nostru. Prin intermediul lui putem afla ce ii place, ce tip de prieteni are, care sunt activitatile care ii plac, poti afla cum gandeste etc.

Pe de alta parte Facebook este o unealta prin care ne apropiem de cei dragi. Prin intermediul retelei poti reinnoda legaturi sau poti intra in contact cu prietenii sau chiar familia.cuplu

Din pacate, exista multi oameni pentru care Facebook este o bataie de cap. „Oare ii scriu prea mult?”, „De ce nu mi-a raspuns la ultimul mesaj?”, Cine o fi tipa aceea care i-a dat „adaugare”?” devin pentru unii intrebari existentiale si pot complica o relatie de cuplu.

  1. Cel mai important sfat pe care il putem oferi este sa nu deveniti obsedate de Facebook. In niciun caz nu ofera acelasi avantaj precum cel al comunicarii fata in fata. Facebook poate deforma mesajele si poate crea multe neintelegeri. De exemplu, tonul pe care il interpretezi dintr-o postare poate fi total diferit de cel pe care l-ai auzi din gura celui care iti transmite acel mesaj.

Barbatii de exemplu folosesc mai putin smiley faces si scriu intr-o forma mai scurta. Dar asta nu trebuie sa te enerveze. Este doar modul lor de a percepe acest canal.

  1. Concentreaza-te pe relatie si pe ceea ce sunteti cand sunteti impreuna. Iar daca ai o nelamurire, intreaba fara sa fii malitioasa.
  2. Studiile arata ca si daca te-ai despartit de iubitul tau nu este indicat sa il stergi din lista ta de prieteni. Pentru multi poate parea alegerea cea mai logica, insa se spune ca daca alegi aceasta varianta se creeaza o legatura spirituala cu privire la el, care te va impiedica sa mergi mai departe.

Studiul recomanda in schimb sa accesam din ce in ce mai putin pagina sa, pana cand sentimentele dispar in totalitate. Misiune imposibila? Nu stim, dar merita incercat.

  1. Daca esti intr-o relatie exista cateva reguli pe care le poti pune in aplicare chiar de acum. Din cand in cand da-i like la postari pentru a vedea ca imparti aceleasi interese cu el. Dar nu prea mult, deoarece poti cadea in extrema cealalta. Si nu iti doresti sa fii sufocanta.
  2. Nu imparti viata personala cu toti prietenii de pe Facebook, cum ar fi sa pui mesaje abstracte. Stii si tu ca el stie ca despre relatia voastra vorbiti si la fel si prietenii tai. Nu iti doresti sa generezi tensiune in relatie.
  3. Trebuie oare sa urci fotografiile cu el pe Facebook? Sfatul nostru este sa vorbesti cu el acest aspect. Nu urca toate pozele pe care le aveti, patreaza unele si pentru intimitatea relatiei voastre.
Distribuie:

Lasă un răspuns