Ti s-a intamplat sa ai emotii pentru prima baie a bebelusului? Nu esti singurul parinte care isi face griji in acest sens! Intr-adevar, trebuie sa tii cont de cateva aspecte atunci cand vrei sa ii faci baie juniorului, pentru ca este intr-o perioada de dezvoltare incipienta.
Dar care sunt cele mai bune practici? Afla si tu despre 3 sfaturi utile pentru baia bebelusului!
Ghid de spalare a bebelusului
Inainte de a-ti oferi informatii despre cum trebuie sa procedezi atunci cand ii faci baie celui mic, iti vom prezenta cateva date utile. Trebuie sa stii ca obiceiul de a-i face baie nou-nascutului are avantaje din mai multe puncte de vedere. De exemplu, specialistii au descoperit faptul ca atingerile din timpul baitei stimuleaza cresterea si dezvoltarea fiziologica si cognitiva a celui mic.
- Pasul 1 este sa verifici temperatura apei, care trebuie sa fie cuprinsa intre 30 si 37 de grade. Asigura-te ca dispui si de o cadita speciala pentru bebelusi si ca amesteci apa, pentru a fi sigur ca temperatura este uniforma.
- Pasul 2 este sa verifici si a doua oara temperatura apei inainte de a pune bebelusul in cadita. Este extrem de important sa faci mai multe verificari ale temperaturii apei, pentru ca juniorul se poate oparirii accidentale. Poti verifica temperatura inclusiv cu cu cotul sau cu interiorul incheieturii mainii.
- Pasul 3 pe care trebuie sa il ai in vedere este felul in care asezi bebelusul in cadita. Mai exact, se recomanda sa fie sustinut de brat, pentru a-i aseza spatele, capul si gatul. Cu o mana trebuie sa ii sustii pozitia corpului, iar cu cealalta sa speli copilasul.
- Pasul 4: Unii parinti utilizeaza dusul sau un prosop moale pentru a-l curata pe bebelus. Poti utiliza, de asemenea, un produs special pentru bebelusi, pentru ca incredientele sunt selectionate, astfel incat sa nu afecteze pielea sensibila a juniorului. Spala bebelusul cu apa treptata si ai grija sa fii atent atunci cand ajungi la zonele sensibile.
Daca bebelusul are cordon ombilical
In primul rand, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este sa nu atingi cu apa cordonul ombilical. Poti utiliza un propos umed cu care sa tamponezi zona din jurul cordonului ombilical. Nu trebuie sa fac acest lucru zilnic. Multi parinti evita prefera sa nu ii spele me nou-nascuti foarte des, cel putin pana cade acea portiune de cordon. Astfel, ii sterg cu servetele umede pentru bebelusi si au grija sa le protejeze zona respectiva.
Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont, atunci cand ii faci baie bebelusului, este sa verifici constant temperatura apei. Daca informatiile noastre au fost utile, urmareste-ne in continuare blogul pentru mai multe informatii utile.